Пожар в Слатина, кметът го снима

Пожар в Слатина, кметът го снима

Пожар е горял в апартамент на ул. „Манастирска“ в „Слатина“ сряда вечерта. „Активният“ кмет на „Слатина“ Георги Илиев публикува във фейсбук над 12 минутно видео наживо, в което снима пожара и действията на огнеборците. Илиев, който е в Изпълнителния съвет на „Да, България“, не подпомага по никакъв начин гасенето на пожара, а папарашки снима видео.

Жители на квартала са възмутени от неговото поведение и нагло отразяване на проблема в социалните мрежи.

Въпросът е до морал – гори нечий дом, а човек (забележете, кмета) снима с телефона. Една човешка трагедия отразена 12 минути от кмета. Това е подигравка и с труда на огнеборците, които стават обект на „активното отразяване“ от страна на Илиев.


Има случаи, в които кметове участват в доброволни формирования и се включват в потушаването на бедствени и аварийни ситуации, но Илиев явно не е от тях. От действията му ясно личи и какви заявки за управление на страната дава „Да, България“ – ако има „пожар“ в държавата, те ще снимат отстрани.

Борис НИКОЛОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4