Житен победи Зенит (Филиповци) в най-здравия мач за сезона (СНИМКИ)

Житен победи Зенит (Филиповци) в най-здравия мач за сезона (СНИМКИ)

Житен си тръгна с трите точки от стадиона в кв. Филиповци и пълен комплект след есенния дял, а Зенит ще “зимува” на третото място.

В здрав и много стойностен мач гостите в “жълто” изтръгнаха победата в 88-та минута с гол на кореняк-житенеца Сава Боянов, който простреля от диагонал вратаря на домакините Силви Стоилов.

Двата отбора се хвърлиха в яка битка още от първия съдийски сигнал на Любослав Любомиров и не намалиха темпото нито за минута до края на мача. Видяхме добре подредени защити и висока преса, остри атаки и много пропуски. Краят на първото полувреме беше за домакините, които в 38-та минута можеха да открият, но суетенето в наказателното поле им попречи, а Божидар Йотов тресна страховита греда.

През втората част положенията се редуваха и пред двете врати, играчите не намалиха темпото. Свилен Спасов от домакините и Красимир Георгиев от отбора на гостите тормозеха защитите, а удари от фаул на Георгиев максимално затрудниха вратаря Стоилов, веднъж и гредата помогна. Определено правилните смени в отбора на Житен донесоха повече свежест.

Влезлият Даниел Ганчев финтираше отляво, Добри Илиев и Сава Боянов дадоха енергия в средата и по десния фланг. След няколко идентични пропуска, се стигна до 88-та минута, когато Боянов простреля вратата на Зенит.

Многото контузени в състава на Зенит също оказа влияние върху тонуса на отбора в края на мача. Принудително играта напусна и Йордан Иванов 10-ина минути преди последния сигнал и се наложи старши треньорът на отбора Росен Митков – Роко да влезе на терена.

Организацията на мача беше чудесна, охраната не допусна публика до трибуните, да гледат мача успяха само хора с автомобили, паркирани край стадиона, които наблюдаваха като на автокино.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК!

Христо ЙОРДАНОВ, в. “Софийски вестник”
Снимки: авторът


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4