Заловиха нелегални емигранти в Елин Пелин, има и осъдени трафиканти на хора

Заловиха нелегални емигранти в Елин Пелин, има и осъдени трафиканти на хора

Община Елин Пелин изпрати запитване до РУ Елин Пелин във връзка със зачестилите случаи на задържане на групи с чужди граждани и мигранти през изминалите дни.

Публикуваме получения отговор от г-жа Миглена Банова, началник на местното районно управление.

“РУ Елин Пелин информира всички граждани, че полицията работи усилено по залавянето на групи с нелегални имигранти, които минават транзитно през територията на общината през последната седмица.

Организират се секретни постове на различни места, през които минават каналите за нелегален трафик, както и акции по залавяне на имигранти. След залавянето на нарушителите те се отвеждат до полицейското управление в гр. Елин Пелин за снемане на лични данни и регистрация.

Всички дейности по регистрацията се извършват спрямо указанията на министъра на здравеопазването и при строго спазване на противоепидемичните мерки. Задържаните лица, за които е установено, че са бежанци и мигранти се транспортират до центровете за настаняване на нелегални имигранти в с. Бусманци и на територията на Софийска област.

Образувани са няколко дела срещу трафикантите и организаторите на групите, които се залавят от полицията, като по едното дело за трафик на хора вече има осъдени организатори и присъди за тази дейност.“

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4