Благотворителен концерт “Да помогнем на Вики”

Благотворителен концерт “Да помогнем на Вики”
На 6 октомври 2018 г. от 18:00 ч. в общинската спортна зала “Янко Янков” в Елин Пелин ще се проведе благотворителен концерт “Да помогнем на Вики” – в помощ на едно слънчево дете от село Нови хан. Концертът е в подкрепа на каузата “Вики моли за помощ” и ще се проведе с участието на:
  • Мажоретен състав “СВЕТЛА”
  • ДФА “Пелинче”
  • ДВГ “Шик и трик”
  • ТК “Макамлии” и “Новоханци”
  • Венелина Бонева
  • Трио “G Strings”
  • Шопски ансамбъл
Специален гост-изпълнител на благотворителното събитие ще бъде певицата ДЖИНА СТОЕВА и приятели (танцови двойки, които ще представят ирландски танци и салса).

Заповядайте на концерта, за да помогнем заедно на Вики да се пребори с болестта си и да му подарим едно щастливо детство!

 

“Виктор е на 11 години и може да се каже, че откакто е роден се бори с коварната Детска Церебрална Парализа. Преживя 10 операции в България – коя успешна, коя не толкова… Проходи на 5 годишна възраст, благодарение на волята си и непрекъснатата рехабилитация.
Мечтата на Вики е да тича и да не е “различен”.
“Различен” го прави не само болестта, а това, че въпреки болката, умората и трудностите, никога не казва “не мога”, “уморих се”, “не искам”.

Преди шест месеца Виктор можеше да ходи самостоятелно, но бързото израстване на височина промени картината. Появиха се силни болки в коленете, изменение на всички стави на крачетата и ходенето стана мъчение. Специалистите в България определиха състоянието за “нормално” в пубертета. Много деца били “така”. Може и така да е, но ние имаме едно дете и не можем да се примирим с отчаянието и мълчаливата болка в очите му.

Свикнали с ежедневната борба, потърсихме помощ извън България. Благодарение на нашата Диди, (рехабилитатор на Вики) се свързахме с детската ортопедична болница в Ашау – Германия и вече имаме насрочена дата за преглед и престой на 06.11.2018 г.

Предстоят операции и лечение. Също и изработване на индивидуални шини за следоперативно възстановяване и ежедневна рехабилитация.
Никога до сега не сме търсили финансова помощ, но времето до заминаването ни е много кратко и е невъзможно да успеем финансово. 
За нас сумата от 35 000 евро, необходима за всичко е голяма и без нея няма да се справим.
Макар че се притеснява, понеже ще отсъства от училище, Вики няма търпение да замине за Германия. Не го е страх от операциите, защото вярва, че ще спре да го боли и ще проходи отново.

В надпревара с времето сме!
Молим за вашата спешна помощ!

С уважение и благодарност към всички!
Виктор и семейство.”

Сметка за дарения:

IBAN: BG15RZBB91551082129086 – Антония Цончева


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4