Витоша (Бистрица) пречупи корав Локо (Сф) след дузпи (СНИМКИ)

Витоша (Бистрица) пречупи корав Локо (Сф) след дузпи (СНИМКИ)

Витоша (Бистрица) е победител в зона “София – град” на първенството за ветерани. На финала Тигрите биха изключително трудно коравия тим на Локомотив (София) с 6:5 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време).

По този начин “зелените” продължават участието си в републиканското първенство. В следващата фаза те ще се изправят срещу Драгоман, който отстрани Ботев (Ихтиман).

Срещата, играна на стадиона-красавец в полите на Витоша, предложи много емоции на малцината зрители. В игра за Тигрите се появи и Христо Йовов.

“Червено-черните” играха много силно и заслужено стигнаха до ремито в редовното време. Справка в статистиката показа, че за първи път в историята на ветеранския тим на Витоша, тимът стига само до реми на собствен терен срещу който и да е съперник.

Играещият мениджър на гостите Юли Петков беше избрал най-правилната тактика за противопоставяне на непобедимите Бистришки тигри. В защита се отличиха с изявите си Дарко Савич, Милен Радуканов, Тома Петров и Петков. Доста положения спаси и култовият вратар Емо Мартинов – Геро, който пази с контузия през голяма част от игровото време.

Локото поведе още в 6-ата минута, след като блестящ пас в коридор на Христо Коилов изведе Владо Манчев сам срещу вратаря на домакините Димчо Митов и той го проедоля за 0:1!

В 15-ата минута Витоша изравни, след като рожбата на Локо (Сф) Георги Пеев изравни, засичайки с глава центриране отдясно за 1:1.

20 минути по-късно Манчев се откъсна сам срещу Митов, прехвърли стража, но и вратата.

След почивката масираните атаки на домакините се разбиваха в отлично организираната отбрана в червено-черно. Така редовното време изтече и се стигна до изпълнението на дузпи. При тях по-здрави излязоха нервите на домакините.

Фатален за гостите се оказа пропускът на Георги Борисов. Бившето любимо крило на “червено-черната” торсида игра с фланелка с №18 на гърба и с надпис “Диков”. В някои видяха в това лош знак, защото със същата фланелка Светослав Диков от първия тим на “железничарите” пропусна дузпа в дерби срещу Миньор (Перник) от Втора дивизия.

Така в герой за Витоша се превърна стражът Митов, а решителната дузпа реализира Мариян Германов – Мацата.

ПРИ ДУЗПИТЕ:
1:0 Спасов
1:1 Светослав Петров
1:1 Борисов (Митов спасява)
2:1 Пеев
2:2 Манчев
3:2 Гинчев
3:3 Караджинов
4:3 Ташков
4:4 Величков
5:4 Германов

ВИТОША (БИСТРИЦА): Димчо Митов, Велизар Андонов, Йордан Върбанов, Господин Чанев, Мариян Германов, Борислав Георгиев, Росен Василев, Николай Божов, Георги Пеев, Светослав Петров, Николай Вучев
(Сергей Ташков, Гошо Гинчев, Николай Цанев, Христо Йовов)

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ): Емил Мартинов, Тома Петров, Милен Радуканов, Дарко Савич, Христо Коилов, Юли Петков, Здравко Станков, Владимир Манчев, Бойко Величков, Свилен Спасов
(Георги Борисов, Адалберт Зафиров)

Бистрица, стадион “Витоша” – 50 зрители
СЪДИИ: Георги Николов, Дениз Соколов, Мартин Ангелов

Милен ДИМИТРОВ
Снимки:
vitoshanews.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4