Иван Василев: Убеден съм, че Локо (Сф) ще се върне в елита

Иван Василев: Убеден съм, че Локо (Сф) ще се върне в елита

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев е убеден, че тимът ще се върне в Първа лига. Това заяви бизнесменът днес, по време на пресконференцията, на която беше представено партньорството на клуба с букмейкърската компания PalmsBet.

Най-старият железничарски футболен клуб в Европа и най-младата букмейкърска компания у нас влязоха в партньорство.

„Благодаря на компанията за доверието и за това, че ни помага в такъв труден момент, че се отзоваха. Локомотив е клуб с традиции. Надяваме се от новия сезон да сме вече отново част от Първа лига и да върнем нашите верни привърженици на любимия им стадион. Затова искам да каже едно искрено “Благодаря” на г-жа Захариева и на нейната компания. Надяваме се това да е началото на едно дългогодишно партньорство”, подчерта Иван Василев.

Десислава Захариева, директор на маркетинга в букмейкърската компания, изрази задоволство от сключения договор. “За нас е чест, че ставаме партньори на Локомотив (Сф). Казвам им едно голямо “Браво”, поздравления за това, което правят. Тук, на стадиона, кипи ремонтна дейност. Отборът се подготвя за атака на Първа лига. За нас това е пътят, който един отбор трябва да извърви – да измине по честен начин правото си да участва в елита на българския футбол. Няма нищо срамно в това да фалираш. Важното е да се изправиш и да постигнеш целите си.

След края на този сезон логото на букмейкърската компания ще бъде брандирано върху екипите на отбора.

“Аз съм убеден, че ще спечелим промоция за Първа лига. Имаме да изиграем 5 мача. Ако всичко се развива добре, а аз мисля, че нямам как да не се развие добре. Така че, смятам Локомотив за сигурен участник в първенството, заедно с Пирин“, заяви босът.

Като резервен вариант за домакинствата на тима в елита са заявени стадион „Васил Левски“ и този в Бистрица.

“Вписали сме като втори вариант стадионът в Бистрица, но се надяваме да не се наложи да го ползваме. Без осветление няма как да вземем лиценз и до началото на новото първенство трябва да имаме такова.
Иначе по нашия стадион ремонтните дейности вървят добре към момента. От утре започваме да леем бетона. Правим фронтофис, чисто нова съблекалня, фитнесът е почти готов и той. Пространството под сектор „А“ затваряме с изолация. Основният проблем е с осветлението свързан. Доколкото знаем „топката“ е в спортното министерство. Извадихме радрешение за стоителство и очакваме финансиране от държавата“, обясни още Василев.

Той призна, че е раздвоен относно предложенията за промяна на формата, по който се провеждат първенствата в двете ни професионални дивизии:

„Аз съм раздвоен. Спомняте си каква драма беше на баража ни с Витоша (Бистрица) преди няколко години… Отбор с актив от 4 точки оцеля за сметка на Локомотив. А се борихме цяла година. Разочарованието беше огромно. Сега нещата са други. Сега нещата са променени.

Но има и други нелепици. Не искам да ангажирам никого, това е лично мое мнение…Например, не е нормално седмият да играе с третия в крайното класиране бараж за Лига Европа. Не може един отбор да се бори цяла година, а друг само с един мач да извоюва евроквота. Просто не е нормално, съгласни ли сте?“

Стана ясно още, че бюджетът на Локо (Сф) от новия сезон (евентуално) в елита няма да бъде в размер под 2 милиона лева.

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4