Важно! Областните групи вече са Регионални!

Важно! Областните групи вече са Регионални!

От състезателната 2020/2021 г. местната четвърта лига ще се казва отново “А” РФГ (Регионална футболна група). По същия начин ще се процедира и с Пета лига – “Б” РФГ.

Промяната е вече юридически факт и е отразена в Информационната система на БФС. За последно БФС ползваше тази абревиатура в нормативните си документи преди около 15 години, когато Регионалните групи станаха изведнъж Областни, пише pzsport.info. Този път причината за поредното преименуване на групите в най-долното ниво на аматьорския футбол е свързана с тежкото, тромаво и изключителни бюрократично прелицензиране на клубовете в спортното министерство и Агенцията по вписванията.

Според запознати се касае за юридически трик, с който законно се елиминират някои препятствия, затруднения и ограничения за легитимирането на клубовете по отношение на Търговския регистър и този на спортното министерство, коментира източник от БФС.

 

САМО С “ВИТОША НЮЗ” СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА НОВИНИТЕ И СЛУЧВАЩОТО СЕ В СОФИЙСКАТА ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СОФИЯ – ГРАД И СОФИЯ – ОБЛАСТ!

За контакт и реклама: editor@vitoshanews.com, тел. 0889 99 80 82

Източник: pzsport.info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4