Мъри Стоилов получи “Венец на победителя” и разкритикува Роси (ВИДЕО)

Мъри Стоилов получи “Венец на победителя” и разкритикува Роси (ВИДЕО)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на Станимир Стоилов. Почетният знак е учреден през 2015 г. по инициатива на министъра и с него по повод кръгли годишнини се награждават заслужили спортисти, треньори, ръководители и личности с голям принос за развитието на българския спорт.

Стоилов бе удостоен с „Венец на победителя“ по повод навършването на 50 години. Заради ангажиментите си в чужбина той не успя да присъства на официалната церемония „Нощта на шампионите“, когато бяха наградени носителите на отличието за 2017 г. – Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров.

„За мен е огромна чест и удоволствие да връча най-високото държавно отличие в областта на спорта на Станимир Стоилов за особените му заслуги за развитието на българския футбол. Заради натоварената му програма той получава наградата си сега. Благодаря му, че днес е тук и му пожелавам огромни успехи в треньорската кариера“, заяви министър Кралев.

Той изрази надеждата си скоро да се срещне със Стоилов в българския футбол.

„Много малко са големите наши треньори във всички спортове, които намират призвание в чужбина и реализират големи успехи. Той е един от тях. Поздравявам го за всичко, което е направил за българския футбол до момента и съм сигурен, че оттук нататък ще има още силни моменти, които ще го свързват с България“, заяви Кралев.

“Сигурно е крачка напред за Левски, че запази гръбнака на отбора си. Когато има натрупване е по-лесно. Левски сега няма да се притеснява, че идват първите мачове и да мисли за селекция. Има отбор, изграден, има треньор, който познава качествата на играчите. При положение, че си купил 21 футболисти за една година и сега добавяш още, ти имаш играчи за три отбора. Въпросът е, че футболът е бизнес, а така не се инвестират парите на Левски. Без значение, че те са спонсорски, те са пари на Левски. Левски няма стадион и база, а на този етап се оказва, че няма и отбор. Значи тези пари са хвърлени на вятъра, заяви Стоилов.

– И по-слаби от Вадуц тимове, които са били препятствие за Левски, и по-силни не са били. Така че, всичко зависи от това как ще играе Левски, а не Вадуц. Те при всички положения ще играят добре организирано, дисциплинирано. Левски трябва да играе на ниво. Засега се вижда желание, организация, дай Боже и резултати.Аз оставам с убеждението, че нашият треньор не е така заинтересован от името Левски. Него повече го интересуват той да е добре. Изказвания от типа “ръководството да каже за селекцията” са крайно несериозни. Като треньор трябва да отговаряш за всичко – за селекция, за резултати. На този етап той показа, че отговаря само за тренировките. Аз мога и от Казахстан да ги водя”.Не трябва често да се сменят треньорите. Ръководството трябва да си избере начин, по който да управлява, но аз не виждам футболни хора, които да управляват процеса. Така че не виждам как могат да имат те мнение за треньора. И да остане, и да не остане треньорът, хората, които го определят не мисля, че са достатъчно компетентни.

Левски трябва да има чисто футболно управление. И отделно маркетингово управление, за да се развива и печели добре. Нефутболни хора не могат да дават оценки на футболисти или да преценяват кой ще е треньор. Как може някой от това ръководство да прецени дали е добър или лош Роси. Той може да му се вижда много добър, а да не е така и обратното.

Клуб без стадион и без собствена база…давам пример като си вземе собственик стара кола, първото, което прави е да подобри, да почисти, ако имаш възможности и пари, да строиш нещо ново. Ние инвестираме в играчи, които след половин година си отиват половината. Нужни са инвестиции в клуба. Като ги няма, това не е начин на управление”.

Станимир Стоилов е играл за Хасково, Левски, Фенербахче, ЦСКА, Кампомайорензе и Славия. Като футболист е спечелил 4 шампионски титли и 5 национални купи с Левски, има 14 мача и 3 гола в националния отбор. Като треньор Стоилов е работил в Левски, Литекс, Анортозис, Ботев (Пд), Астана и националния отбор на България. От 1 март 2018 г. е национален треньор на Казахастан. Спечелил е 2 шампионски титли и 2 национални купи с Левски, а под негово ръководство „сините“ стигат четвъртфинал за купата на УЕФА и стават първия български тим в групите на Шампионската лига. Начело на Астана той печели четири поредни шампионски титли на Казахстан и отново влиза в групите на Шампионската лига, както и два пъти в групите на Лига Европа.


Снимка: ММС

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4