Официално: Отложиха старта на Първа и Втора лига!

Официално: Отложиха старта на Първа и Втора лига!

Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г.

Българският футболен съюз уведомява всички футболни клубове – членове на федерацията, че с т. 2 от заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването от 10 юли 2020 г., е въведена следната временна противоепидемична мярка – всички колективни спортни мероприятия със състезателен или тренировъчен характер, за всички възрастови групи, на открито или закрито СЕ ПРОВЕЖДАТ БЕЗ ПУБЛИКА.

Посочената мярка е със срок до 15 юли 2020 г.

Предприемат и допълнителни противоепидемични мерки по отношение на футболисти, пристигащи в страната за участие в българското първенство. Регулациите засягат футболисти от трети страни, както и граждани на ЕС.

Клубовете в системата на БФС се призовават да се запознаят и да спазват утвърдените със Заповед № РД-09-766/09.07.2020 г. на министъра на младежта и спорта Указания – Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4