Фандъкова предупреди софиянци: Чакаме силен вятър, обезопасете терасите

Фандъкова предупреди софиянци: Чакаме силен вятър, обезопасете терасите

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се очаква следобед доста силен вятър. Затова тя призова всички да обезопасят максимално билбордове, тераси и опасни предмети.

Иначе Фандъкова увери, че всички дейности по чистене и отводняване продължават след снощния порой в столицата.

Около 500 абоната на ЧЕЗ, стана ясно от думите ѝ, са още без ток. Част от тях са в столичния квартал “Манастирски ливади”.

Кметът провери ремонта на бул. “Асен Йорданов”. Извършва се цялостна рехабилитация на района и предстои на 11 юли да започне ремонт на трамвайното трасе по бул.”Шипченски проход”.

“Виждате състоянието на трамвайния релсов път. То е изключително драматично”, каза кметът на София пред журналисти.

Тя увери, че всички работят изключително активно. Настилките на уличните платна се подменят изцяло. Това се случва и на тротоарите. Ремонтът на трамвайните релси трябва да продължат около два месеца.

Йорданка Фандъкова коментира и нареждането на Прокуратурата да се стартират проверки на вили в парк “Витоша”.

По-рано днес Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да извърши незабавна проверка на място и по документи на строежа на вила “Аглика”, намираща се в природен парк “Витоша”, собственост на разследвания за 18 престъпления Васил Божков.

Фандъкова трябва да провери и куп други постройки, защото според данни за някои те са опасни. Част от обектите са частни, но не всички, обясни градоначалникът, предаде novini.bg.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4