Карлос Контрера: Не е уместно в момента такситата да искат по-високи цени

Карлос Контрера: Не е уместно в момента такситата да искат по-високи цени

Таксиметровият бранш настоява първоначалната такса на услуга да бъде три пъти по-висока от сегашната. Според бранша от 2012 г. няма корекция на таксите и тарифите. По думите на шофьорите, когато има твърда първоначална такса, равна на три пъти минималната тарифа, ще се реши проблемът с дъмпинга, както и ще се намали броят на отказаните къси курсове.

За коментар по темата в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бе потърсен общинският съветник от ВМРО, председател на групата „Патриоти за София“ и на Комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера.

Първоначалната такса трябва да бъде изяснена с транспортното министерство. Въпреки че аз винаги съм бил скептичен административен орган да се меси в пазарни отношения.

Общинският съвет е компетентен по отношение на цената на километър пробег. По думите му не е уместно да се искат по-високи цени покрай ситуацията с коронавируса. Все пак това е решение на бранша. Те преценяват какъв дебат и какви мерки да предприемат, коментира Контрера.

Миналата седмица по време на заседание на Столичния общински съвет гласувахме да отпаднат таксите за издаване на разрешителните за 1 година и половина напред. Това беше единствената правна възможност, чрез която можехме да подкрепим бранша, категоричен бе Контрера.

До месец октомври може да се водят преговори за промяна на ставките относно алтернативния данък за следващата година. Със сигурност таксиметровите шофьори ще искат този данък да бъде на минимума, но все пак да не забравяме, че тяхната дейност не е напълно спряла. Това трябва да бъде предмет на широк анализ и дискусия. Такова намаление на данъка е драстично, каза съветникът от ВМРО.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4