Нако Дойчев празнува 60-годишен юбилей!

Нако Дойчев празнува 60-годишен юбилей!

Химнът на Локомотив (София) започва така: „Вий помните ли Котето и Начко и славния червено-черен тим?“… А, помните ли бате Нако? Кой може да забрави наследника на Начко Михайлов – Нако Дойчев? Феноменален футболист, който напълно достойно замести и носеше с гордост великата фланелка с номер 10! Историческият му гол срещу Динамо (Киев) на украинска земя през 1980 г. класира Локомотив на 1/4 финал за Купата на УЕФА. Достигането до този етап на турнира е най – голямото постижение в Европа за цялата 90-годишна история на клуба.


Не само за гола срещу Динамо, но и за цялата кариера на Дойчев феновете на Локо трябва да са щастливи, че са гледали такъв виртуоз… Нако нямаше шанса да играе на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Коварната болест хепатит „Б“ го повали и това му попречи да го видим по мексиканските терени… Всички, които са го гледали и чели историята на Локомотив, знаят че Нако Дойчев е бохем и трудно се подчинява на строг контрол и стриктен режим… Негов е лафът: „Алкохола прави гола и „Не е важно кой какво пие, важното е Локомотив да бие“.

Освен в родния си клуб бате Нако е любимец и на феновете на Локо (Горна Оряховица)… Заедно с него в отбора е и Боре Илиев, с когото заедно правят фурор в Горна Оряховица… Нако Дойчев бележи почти от центъра срещу Левски. На вратата на „сините“ е Боби Михайлов… След срещата бившият национален вратар се оправдава, вместо да оцени попадението, като казва, че е плод на случайност.

ДРУГИТЕ ЗА НЕГО
“Помня бате Нако как боравеше с топката, все едно той ти я подава с ръка… Няма да забравя как в автобуса си позволяваше да пуши, но на терена беше лидер”, спомня си бившия тзащитник и треньор на Локо (Сф) Тони Велков.
“Нако Дойчев е един от класните футболисти на нашия клуб. Изключително честен и добър човек… “, сподели легендата Ангел Колев… ”
„Баща ми много го обичаше.  Казваше, че няма такъв друг играч като него. Истински, прям и честен човек е. Нека бъде жив и здрав още дълги години“, пожела на рожденика синът на Начко Михайлов – Виктор.

Красимир МИТОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4