Кошмарен тим за родния футбол обяви фалит

Кошмарен тим за родния футбол обяви фалит

Седемкратният шампион на Словакия Жилина разкри, че фалира заради пандемията от коронавирус. На официалния си сайт клубът съобщи, че от 1 април влиза в процедура по ликвидация.

Както е известно, през лятото на 2008 г. Жилина елиминира Левски в първия квалификационен кръг на Купата на УЕФА. Две години по-късно словаците отстраниха и Литекс в пресявките за попадане в груповата фаза на Шампионската лига.

Словашкият тим обяви, че стратегията за финансиране на клуба е била базирана на продажбата на играчи, а заради ситуацията с COVID-19 в света през лятото подобни сделки не се очакват. Това означава, че Жилина остава без финансови постъпления.

„Бюджетът ни за 2020 година беше съставен единствено от трансферите на играчи през лятото. От днешна гледна точка такива доходи в клуба няма да постъпят. Вероятността за това е нулева заради пандемията от коронавирус. Затова от 1 април влизаме в процедура по ликвидация“, пише в сайта на клуба.

До фалита се стига и след като по-голяма част от 17-те най-скъпоплатени играчи на тима отказаха временно да намалят заплатите си с 80%.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4