Инж. Димов проведе извънредна среща с директорите на детски градини в “Надежда”

Инж. Димов проведе извънредна среща с директорите на детски градини в “Надежда”

Кметът на столичния район “Надежда” инж. Димитър Димов днес проведе извънредна среща с директорите на детски градини на територията на района по повод взетите превантивни мерки за ограничаване разпространението на COVID -19 в Република България.

Бяха обсъдени  действията на екипите на детските градини , които вече са предприети в район „Надежда“:
Засилен филтър за проверка на здравословното състояние на децата на входа на детската градина
Допълнителна дезинфекция на повърхностите в детските градини – под, кухненски плот и друго
Спазване на добра лична хигиена и употреба на допълнителни дезинфектанти за ръце
По препоръка на Националния щаб и Столичния щаб – отмяна на масови мероприятия на закрито – тържества, спортни състезания и др.
Отмяна на планирани екскурзии за детските градини – „зелени“, „бели“ училища, посещения на културно-исторически обекти и др.

Инж Димов лично се ангажира с организацията за закупуване на допълнителни материали за дезинфекция и превенция в детските градини – маски, ръкавици, дезинфектиращи препарати, безконтактни термометри за следене на температурата на тялото.

Всяка сутрин, в 10.00 ч. той ще получава обобщена информация относно броя посещаващи деца във всяка градина за текущия ден.

За всеки извънреден или съмнителен случай Димов ще получава мигновена информация от директора.

“Важно е да запазим спокойствие и да се информираме от официални източници, да бъдем дисциплинирани, да спазваме още по-добра лична хигиена и по възможност да ограничим социалните си контакти, казах по време на срещата с директорите на детски градини.

Благодаря на всички екипи на детски градини и родители, които спазват препоръките за превантивни мерки на щабовете.

Екипът ни остава в постоянна връзка с представителите на Софийския оперативен щаб, както и със заместник-кмета на Столична община в направление „Здравеопазване“ Дончо Барбалов за последващи указания във връзка с превантивните мерки в столицата.

Припомням, че по заповед на здравния министър Кирил Ананиев, от 6 до 11 март 2020 г, е преустановен учебният процес във всички училищата в страната поради грипна епидемия”, заяви инж. Димитър Димов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4