Контрера с остри думи по въпроса с винетките и тол таксите

Контрера с остри думи по въпроса с винетките и тол таксите

Общинският съветник в СОС от ВМРО- БНД и председател на група “Патриоти за София – ВМРО и Атака” Карлос Контрера изрази тревогата си от ситуацията около въвеждането на винетките и тол таксите. Както е известно, проблемът се възроди с пълна сила през последните 2 дни.

Ето какво заяви Контрера след днешното заседание на парламентарната комисия по регионално развитие

„Не съм особен обнадежден за обстановката с винетките и тол таксите. Присъствах на заседанието на комисията, за да изложа проблема, касаещ София по отношение на винетките, както и да засегна темата, че не може градският транспорт да плаща тол такси. От становището на МРРБ разбрах, че нещо нямаме особена чуваемост и не се слушаме.
От МРРБ заявиха по отношение на предложението ми да отпаднат тол таксите за градските автобуси, че било техническо невъзможно. Само по себе си това е дълбоко невярно твърдение, защото Закона за пътищата в чл. 10, ал. 9 е изключил една камара пътни превозни средства от заплащане на тол такси – ППС на МВР, въоръжените сили и т.н. Значи има механизъм, просто МРРБ се опъва, инати се, мрънка и не разбира, че като не става с добро, ще стане по другия начин.


По отношение на темата с винетките следващата седмица ще има среща в МРРБ по темата с изключването на участъци на територията на СО от системата за платено премиване с винетки. Добивам усещането, че МРРБ много удобно иска да тропоса поддръжката на тези пътища за сметка на общината. И задавам следния въпрос – в крайна сметка АПИ и държавата само за платените пътища ли ще се грижат, та поставят така въпроса. Това, че един участък не е с платено преминаване, не значи, че МРРБ и АПИ автоматично трябва да абдикират от него, както им се иска.
В заключение – някои хора явно не си извадиха поука от вчерашното заседание на МС и нещо си правят криви сметки. Очевидно ще стане по трудния начин, за да им се обясни, че светът нито почва, нито ще свърши с тях. Така че да изключват участъците от платеното преминаване и въобще да не си правят илюзии, че ще ни рекетират в София с поддръжката.“


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4