Стрелба с лък за Купата на кмета в Елин Пелин

Стрелба с лък за Купата на кмета в Елин Пелин

На 12 и 13.07.2019 г. се проведе първият турнир по стрелба с лък за Купата на кмета на гр. Елин Пелин. В състезанието взеха участие клубове и състезатели от цялата страна, които наброяваха над 80 души. Дисциплините, в които се надпреварваха състезателите, бяха рикърв, компаунд и традиционен лък. Организатори на събитието бяха спортен клуб „Габарит“, съвместно с Община Елин Пелин, пише elinpelin.org.

Дистанциите бяха 18 м, 25 м, 50 м и 70 метра.

Състезанието се проведе на футболния терен в гр. Елин Пелин и протече според правилата от Наредбата за състезанията за 2018/2019 г. на Българската Федерация по стрелба с лък, която е член на световната федерация World Archery. Купата на кмета в отборния етап спечели клуб “Феникс Арчъри”. Наградите на победителите връчи г-н Стоян Стоянов – заместник-кмет на Община Елин Пелин. Първото място в стил компаунд при мъжете спечели Кирил Тасков, а при жените – Калинка Иванова. При стрелба с лък в стил рикърв победител е Явор Христов, а сред жените е Марина Станчева. В традиционния стил без поставка първи е Ивайло Илиев, а при стрелбата с лък в традиоционен стил с поставка победител е Тенко Банков.
Таблицата с всички останали резултати може да видите на посочения линк.
Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4