Искър 1945 почва с култов вратар и куп нови

Искър 1945 почва с култов вратар и куп нови

Новият член на Четвърта софийска лига – Север, Искър 1945 започва лятната си подготовка на 20 юли (събота).

В 18:00 часа на стадиона в кв. “Кумарица”, гр. Нови Искър ще се съберат футболистите от тима, треньорите, очакват се и десетки верни фенове. Както първи “Витоша нюз” писа, ентусиасти от Нови Искър, бивши ръководители и футболисти решиха да възродят градския клуб, който във времето е носил имената “Искър”, “Дружба”, “Локо 1998” и др.

Това става след дългогодишно отсъствие от футболната карта на България.

Един от основните инициатори за възраждането на ФК е Александър Христов.

Стана ясно, че Искър 1945 ще бъде воден от играещите треньори Светослав Кирилов (идва от Вихър Требич) и Емил Мартинов – Геро. Последният се ползва с култов статус сред феновете на най-популярната игра в града и околностите. През последните 3 години Геро пази на Локомомотив – БДЖ. Сега обаче е решил да се върне в родния клуб.

Вече ръководството на Искър 1945 е осигурило и съперници за контролните срещи по време на предсезонната подготовка. Проверките стартират на 21 юли с мач срещу юношите старша възраст на Локомотив (Сф). Следват спаринги с Костинброд, Вихър (Требич), Локо 2016 и Мрамор. Датите са в процес на уточняване.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4