Район “Връбница” отбелязва 24 май с празнично шествие

Район “Връбница” отбелязва 24 май с празнично шествие

По повод  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост район „Връбница“ организира официално честване на 24 май.

В 10.00 часа  от метростанция „Обеля“ ще тръгне празнично шествие с участието на деца и ученици от учебните заведения на територията на района, преподаватели, служители на районната администрация и граждани.

От 11:00 часа в градинката на ул. „акад.Дмитрий Лихачов“ ще се проведе концерт, посветен на празника с участието на Духов оркестър към Център за изкуство , култура и образование“София“ – филиал „Надежда“, с диригент Димитър Лазаров,  мажоретни състави на 74 СУ „Гоце Делчев“ и  на 175 ОУ „Васил Левски“, деца и ученици от детските градини и училищата.

В програма е предвидено още поднасяне на цветя на паметника на акад. Д. Лихачов, засаждане на дървета в „Гората на буквите“. В празника ще вземат участие кандидати за евродепутати, народни представители, общински съветници, кметове на районни администрации, родители и гости.  Достъпът до събитието е свободен.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4