Ясни са повечето първенци в областните групи, чакат баражите (КАКВА Е СИТУАЦИЯТА)

Ясни са повечето първенци в областните групи, чакат баражите (КАКВА Е СИТУАЦИЯТА)

Вече са ясни голяма част от първенците в областните групи на Югозападна България. Те ще излъчат и участниците в баражите за влизане в Югозападната Трета лига.

В зона “София – град” едната група вече си има недостижим лидер. Спартак (Подгумер) спечели предсрочно АОГ – Север (7 точки аванс при оставащи два кръга до края на редовния сезон).

„Сините“, водени от играещия старши треньор Калоян Караджинов, ще се изправят в битката за определяне на Столичен първенец срещу първия от АОГ – Юг.

От АОГ – Юг за първото място се борят Гранит (Владая) – 55 т, Витоша (Бистрица) II – 52, и Железница  – 51.

На пръв поглед всичко би трябвало да се реши преди последния кръг, в който е голямото дерби Витоша – Гранит (24 май, 18:00 часа).
Дори и при победа в прекия двубой обаче класирането за финала на Тигрите не е гарантирано. На бистричани им трябва победа с повече от 4 гола, защото през есеннния полусезон загубиха служебно във Владая с 0:3.

Предстои да видим развръзката в тази група.
ЗС на БФС все още не е определил дата и място на финала за определяне на столичен първенец. По всяка вероятност мачът ще се играе на 29 май (сряда) или 1 юни (събота) на стадиона в Драгалевци.
Столичният първенец придобива право на участие на баражите за Трета лига. Отсега е ясно, че Спартак (Подгумер) дори и да триумфира на финала, няма да бъде допуснат до участие в третия ешелон, защото не отговаря на лицензионните изисквания.

В зона „София – област“ до голяма степен се изясниха фаворитите. В Западната група Драгоман (40) има преднина от 3 точки пред преследвача Костинброд (37), а до края на редовния сезон остават още 2 кръга. В Източната група ситуацията е същата. Там лидер е ОФК Елин Пелин (50), втори е Бенковски Костенец (47).
Победителите от двете групи играят финал за определяне на столичен първенец. Датата е 1 юни (събота) от 18:00 часа на стадиона в НСА.

Нека видим каква е ситуацията и в останалите групи.
От зона „Пазарджик“ на бараж за втора поредна година отива Чико – Бунара (Бяга).
От зона „Кюстендил“ трябва да се играе финал между ФК Кюстендил и някой измежду Левски (Кочериново) – 43 точки, и Славия (Яхиново).

От зона „Благоевград“ сигурен участник е Перун (Кресна) от “А” областна група.

В “Б” областна в „играта“ (без право на участие в баража) са все още Рилци (43) и Спортист Струма (42) от „Благоевград – Струма 1“, Подгорец Коларово (59) и Светкавица Митиново (53). В „Благоевград – Места Запад и Места Изток“ предстои да се изиграят два финални мача. В първите срещи – Пирин (Брезница) – Слащен 10:1 и Огняново – Дебрен 3:1. Реваншите са на 19 май (неделя). Победителите отиват на допълните квалификации в зона „Благоевград“.

В зона „Перник“ е ясен победителят от Група 1 – това е отборът на Чорни (Брезник). В Група 2 предстои пряк сблъсък за първото място между Черногорец Ноевци (42) и Витоша Долна Диканя (40). По всяка вероятност Перник няма да има представител на баража.

Общо 6 отбора отиват на финалните баражи за изкачване в Трета дивизия. От шестте зони се излъчва по един представител. Първият кръг предвижда 2 мача (4 отбора), а 2 отбора почиват (дефакто автоматично преминават в следващия кръг)…

Милен ДИМИТРОВ

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР, ВАШИТЕ КОРПОРАТИВНИ ТУРНИРИ И МЕРОПРИЯТИЯ ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82, editor@vitoshanews.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4