Шефът на ЦСКА 1948 Добри Гьонов: Решението на БФС е най-правилното за Четвърта лига!

Шефът на ЦСКА 1948 Добри Гьонов: Решението на БФС е най-правилното за Четвърта лига!

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Ето и мнението на изпълнителния директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов. Дублиращият тим на “червените” е на второ място във временното класиране на столичната АОГ – Юг:

– Г-н Гьонов, как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.

– Като имаме предвид ситуацията в България, Изпълнителният комитет на БФС взе най-нормалното решение. В крайна сметка в аматьорския футбол хората работят, не могат да играят отложени мачове през седмицата. Не е приятно и не е най-честното за всички отбори, но ми се струва, че е НАЙ-ПРАВИЛНОТО ЗА ЧЕТВЪРТА ЛИГА. За съжаление нашият дублиращ отбор изостава от лидера във временното класиране на АОГ – Юг с 2 точки. Но в крайна сметка отборът на Гранит (Владая) ни победи с 4:1 в прекия сблъсък и затова заслужено ще бъде обявен за първенец на нашата дивизия.

– Според вас кой беше най-удачният вариант за приключване на сезона?
– Според мен единствено можеше да се изчака още малко, но при всички случаи нямаше да може да се приключи в пълен формат първенството. Считам, че на този етап Изпълкомът на БФС взе най-правилното решение.
– Справедливо ли беше решението за Трета лига? В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.

– В създадената ситуация в Югозападна Трета лига, каквото и решение да беше взето, със сигурност щеше да има засегнат отбор и винаги някой ще го третира за несправедливо. Септември (Симитли) има неизигран мач с Банско. Може би трябваше този мач да си изиграе и тогава да се определи крайното класиране. Аз мисля, че бараж между отборите на Миньор и Септември ще предизвика сериозен интерес, но за съжаление най-вероятно ще бъде без публика.

Но въпреки това, далеч по-важно е да се направи един хубав анализ кои отбори ще имат финансовата възможност да участват в съответните първенства. Пример е този сезон във Втора лига, а нямаше здравна и финансова криза- от 18 отбора, до средата на октомври вече знаехме 3 изпадащи, а един въобще не стартира. Говори се, че и Ботев (Гълъбово) изпитва финансови затруднения. Според мен и отборът на Миньор, и този на Септември (Симитли), заслужават да играят във Втора лига, стига да имат необходим финансов ресурс.
– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
– Предполагам, че въпросът Ви е насочен към дублиращия ни отбор. Цялата идея на втория отбор на ЦСКА 1948 е да развиваме момчетата от школата. Очакванията ми са да израстват повече млади футболисти, които да търсят място в професионалния футбол и в първия отбор. Надявам се по-бързо да отмине кризата и повечето клубове да не бъдат засегнати. Според мен ще има и доста професионални ФК, които ще се обърнат към аматьорските за попълване на съставите си. А това ще бъде добре за българския футбол като цяло.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4