Министър Кралев подкрепи инициативата „Ученически лидери – министри и посланици за един ден“

Министър Кралев подкрепи инициативата „Ученически лидери – министри и посланици за един ден“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подкрепи инициативата „Ученически лидери – министри и посланици за един ден“, която се организира от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. Нейна основна цел е да предостави възможност на най-добре представилите се ученици в конкурса „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността!“ да се запознаят с дейността на основните институции и дипломатически мисии в България. Инициативата се провежда по повод Международния ден на ромите – 8 април.

Красен Кралев се срещна с Антон Ахмедов от село Равна гора, който бе министър за един ден в ММС. Той е ученик от ОУ „Отец Паисий“, Община Созопол и е член на Ученическия съвет към училището.

Министърът запозна ученика с основните си дневни задължения, както и с отговорностите на ММС.

На срещата присъства и координаторът на Център „Амалипе“ Иван Тодоров и председателят на Ученическия съвет на ОУ „Отец Паисий“ Миглена Герчева, които благодариха на министър Кралев за топлото посрещане. Антон пък сподели, че футболът е неговата страст и би се радвал някой ден да работи в Министерството на младежта и спорта.

След  срещата Антон имаше възможност да се запознае и с дейностите на зам.-министър Николай Павлов, който го посрещна в кабинета си. Посещението на ученика завърши с обиколка на сградата на ведомството, като се запозна със структурата и функциите на министерството.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4