Българин в топ 8 на мондиала по футбег

Българин в топ 8 на мондиала по футбег

Русев се класира за ¼-финалите на световното първенство по футбег в дисциплината хек на мрежа на сингъл, след като в предишната фаза на турнира елиминира поляка Михал Рог. За място в Топ 4 на шампионата българинът ще спори с друг представител на Полша – Войчех Ямски, който в понеделник елиминира втория български играч на 1/8-финалите Иван Станев. В случай че успее да преодолее и следващия си съперник, почти сигурно Русев ще играе на полуфинал с живата легенда на футбега Кени Шулц. Общо 33 играчи се включиха в състезанието на сингъл.

Тандемът Росен Русев и Иван Станев се представя отлично и в турнира на двойки, където в 1/8-финалния си двубой надигра венецуелеца Дарвинс Мора и германеца Саймън Вос. В следващия си мач българите ще срещнат канадеца Люк Легол и французина Себастиен Маиле, които са четвърти в ранглистата на първенството. Трети българин – Радослав Русев, в отбор с Тамо Рокел от Германия, също се класира за 1/4-финалите на шампионата.

Тридесет и деветият световен шампионат по футбег се провежда в столичната зала „София“ от 22 до 28 юли. Събитието се организира съвместно от компанията „Спортс Мениджмънт България“ и най-големия клуб в страната в този вид спорт Urban Komba Footbag. В турнира участват общо 80 състезатели от 15 различни държави.

Световният шампионат се провежда в две основни направления – фрийстайл и хек на мрежа. Във фрийстайла всеки състезател представя своя хореография от различни трикове и комбинации с тях на фона на избрана от него музика. Хекът на мрежа е спорт, който се играе на сингъл или от отбори по двама човека на игрище за бадминтон, където играчите удрят хека само с крака (от коляно надолу). При игра от двама общият брой удари на отбор е три, като играч няма право на два последователни удара и няма право да задържа хека. При единици максималният брой удари на човек е два. Освен ударите от ниска позиция на хека, играчите изпълняват атрактивни забиващи и блокиращи комбинации, което прави този спорт изключително зрелищен.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4