Димитър Александров – Меси: Когато играеш с добри футболисти, е лесно да печелиш награди

Димитър Александров – Меси: Когато играеш с добри футболисти, е лесно да печелиш награди

Димитър Александров беше избран за Играч №1 на 2018 година в първенствата, организирани от БАМФ. Наричат го Меси, той винаги е водещ голмайстор в отборите, в които играе. Звездата на “Лев Инс” е печелил много награди и за стрелец №1 на национално и международно ниво. От две години е и национал по минифутбол.

– Честита награда! Представете се с няколко думи…
– Здравейте, казвам се Димитър Евгениев Алесандров и съм на 29 години. От град Елин Пелин. Работя в застрахователна компания „Лев Инс“.
– Очаквахте ли да спечелите анкетата на БАМФ?
-Честно казано, не съм очаквал. Бях доста изненадан, когато обявиха името ми като победител. Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Също така големи благодарности и на моите съотборници. Без тяхната помощ, аз нямаше как да спечеля. Между другото, през 2012 г. също спечелих този приз. Оттогава не съм спрял да работя и да се боря, за да триумфирам отново. Много съм щастлив. Искам постоянно да печеля, каквато цел има всеки спортист.
– Юноша на кой отбор сте, имате ли мачове в някоя от футболните ни дивизии?
– Минал съм през всички юношески гарнитури в родния ми Елин Пелин. Стигнах и до тогавашната “В” група, сега Югозападна Трета лига.
– На кой треньор сте най-много задължен за футболното ви развитие?
– Антон Тонев. Той е човекът, който ме научи на футбол. Вече 20 години съм в играта (смее се).
-Кой е любимият ви български/чужд отбор?
– Само Левски, разбира се. От чуждите харесвам много Манчестър Юнайтед.
– Кой е любимият ви футболист?
– Златан Ибрахимович.
– Откъде идва прякорът ви “Меси”?
– (смее се). Още от дете така ми викат и така си и остана. Тогава бях дребен на ръст и може би имах някаква визуална прилика с Лео Меси, който пък тъкмо изгряваше в Барселона.
– Разкажете накратко историята, която ви мотивира да се захванете със страстта, наречена минифутбол.
– Заедно с мои приятели си направихме отбор и така почна всичко, а от три години се състезавам за отбора на „Лев Инс“.
– От кога играете в първенствата, организирани от БАМФ?
– От 10 години.
 – Опишете кои са трофеите, спечелени от вашия отбор?
– Много са.
– Кои са най-големите звезди на вашия тим?
– При нас колективът е на първо място, всички сме звезди.
– Кога сте се чувствали най-щастлив около терена? В кой отбор сте били най-доволен от партньори и треньори и въобще – обстановка?
– С отбора на „Лев Инс“. Там сме на първо място приятели, колективът е страхотен.

– Кой мач с ваше участие като футболист никога няма да забравите и защо?
– Веднага в съзнанието ми изниква финалът за Лига България 2017 срещу „ВИП Дент“. Победихме с 5:4. Това ми е най-сладката победа. Иначе тук мога да поставя и срещата срещу чехите на Европейското първенство. В Бърно се изправихме срещу домакините, които станаха и шампиони. Паднахме, но се получи доста здрав мач. Беше голяма емоция. Тогава не успяхме да излезем от групата, но се представихме достойно. Все пак нямахме и късмет на жребия, защото се изправихме срещу тимове от Топ 5 в света. За нас участието беше полезен урок.
– Каква е следващата цел, която преследвате?
– Гоним спечелването на Шампионската лига.
– Какво е мнението ви за организацията на първенствата, администрирани от БАМФ? Имате ли някакви препоръки към организаторите?
– Организацията е страхотна и много префисионална. Тук е мястото да поздравя Пламен Божидаров, който разви минифутбола адски много.
– Печелили сте доста награди за голмайстор на национално и международно ниво, а  от две години сте национален състезател по минифутбол. Каква е атмосферата в тима?
– Когато играеш с толкова добри футболисти, е лесно да печелиш награди. Атмосферата в националния отбор е страхотна, създадохме доста добър колектив.

– Какви са шансовете ни за Световното първенство в Австралия?
– Първо се надявам да ни поканят. Първите осем от изминалото Европейско първенство се класират за Мондиала по право. Ние завършихме девети в крайното класиране. Регламентът сега  предвижда на световните финали да бъде поканен и най-добрият след първата осмица. Надяваме се ние да сме щастливците.
– За финал – какво ще пожелаете на нашите читатели?
– Пожелавам на вашите читатели да бъдат живи и здрави да играят мини футбол и да го подкрепят.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4