В Югозападната Трета лига зрее недоволство, искат най-тежко наказание за Банско

В Югозападната Трета лига зрее недоволство, искат най-тежко наказание за Банско

Бурен отзвук сред клубовете от Югозападната Трета лига предизвика новината за арестите в Банско заради участие в схема с “черно тото”.

Както е известно, на 25 януари Българският футболен съюз спря правата на двама футболисти, които са обвинени за манипулиране на мачове – Любомир Витанов и Иван Топузов. От централата разкриха за проведено разследване срещу играчите на ОФК Банско. То се е провело с участието на Икономическа полиция към МВР, Специализирана прокуратура и БФС.

Санкциите за играчите са на основание чл. 46, ал. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС. Това се случи след разглеждане на писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов до ЗС на БФС – София от 10.01.2019 г. относно повдигнати обвинения срещу споменатите футболисти. От писмото става ясно, че обвиненията са за образуване на организирана престъпна група с цел извършване на престъпления по гл. 8 “Престъпления против спорта” от Наказателния кодекс.

Обвиненията срещу Витанов и Топузов са за манипулиране на двубои с участието на ОФК Банско през сезон 2016-2017 г. във Втора професионална лига.

Акцията на органите на реда веднага предизвика реакция от страна на клубове от Трета лига. Според сигурна информация на “Витоша нюз” те планират да излязат с остра декларация, осъждаща хората от ФК Банско и подобни “черни” практики в нашия футбол. Въпросните клубове ще поискат и най-строги наказания за Банско, включително и изваждане от групата. “Такива отбори нямат място сред нас. БФС трябва да прояви безкомпромисност и да извади Банско от Трета лига”, е най-крайното мнение от “завераджиите”. 

До няколко дни предстои развитие по темата. “Витоша нюз” ще следи хода на събитията.

Теодор МИЛАНОВ

На снимката: Любо Витанов в акция (на преден план)

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4