Иван Василев: Няма да търпя мъртви души в Локо Сф (ВИДЕО)

Иван Василев: Няма да търпя мъртви души в Локо Сф (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде емоционална пресконференция днес, след като тимът започна подготовка за втория полусезон във Втора лига. Бизнесменът беше категоричен, че повече няма да търпи футболисти, които не играят със сърце за емблемата.

“Измина една тежка и много лоша година за нашия клуб. Като собственик не съм доволен – загубихме бараж. Един есенен полусезон, в който бяхме под всякаква критика. Нямаше го локомотивския дух, нямаше нужното себераздаване и резулатите ги виждате. Ние, като ръководство, решихме, че с някои момчета, които не се представят добре, не дават всичко от себе се и се пишат голями локомотивци, но си гледат личния интерес, да се разделим. Привлякохме главния скаут на Лудогорец Любо Трайков, който ще се занимава с първия отбор и с ДЮШ. Искаме да сложим основата на по-добра методика в ДЮШ.

Локомотив е на 11 точки от трето място. Това не значи, че няма да се борим. Играем винаги за победа. Обичам да съм победител. Какво ще дойде, е друга тема. Искаме да изградим добър отбор, който догодина да се бори за “А” група. За тази цел трябва много голяма дисциплина.

Искам да ви кажа, че двамата, които режем живо месо от себе си, сме двама: аз и Веско Стоянов. Никой не ни пита какво ни е на нас.

Въпреки проблемите Локомотив е най-чистият клуб в България. Няма една стотинка задължение към НАП, НОИ, служители и футболисти. Всичко е изплатено. Това говори, че е един сериозен клуб. Локомотив е много сериозна структура. 54 човека работят тук. Искам да видите колко са осигуровките и заплатите. За какви суми става въпрос.

С огорчение четох изказване на един фен. “Локомотив бил като Михаел Шумахер. Никой не го знаел жив ли е, мъртъв ли е”…Е, аз не съм съгласен. Защото това вреди на ФК. Ако имат нещо лично срещу мен нека дойдат и ми кажат. А не да…

Аз го знам и кой е. Той много иска да бъде президент и собственик. Има няколко човека, които вредят на Локомотив (София) и той е един от тях. Нека дойде на 1 юни – на Деня на детето, и ще му предоставя акциите. Само да не се откаже. Миналата година се опитахме с Бойчо Величков на няколко пъти да организираме среща с тези хора. Не се случи.

Да, може да не сме идеални, но духът и средствата, които хвърляме, това, което сме направили с целия мой екип… Знаете какво беше преди четири години и какво е сега. Няма какво да се заблуждаваме – Локомотив се развива. Да, имаме лоши резултати, това е факт, но дали мислите, че ние сме хората, които искаме лоши резултати? Тук е големият въпрос. Защото когато няма сърце и както одеве моят син (спортният директор Георг Василев – б.а.) каза преди малко на футболистите: “Не забравяйте в коя съблекалня сте и с каква емблема сте на гърдите!

Това е най-големият проблем. Защото идват тук, за да ги направим футболисти и да се махат. Това е голата истина. За съжаление казвам неща, които не исках, но мен ме боли. Аз съм локомотивец. Аз съм един от вас. Не съм някой баровец, а съм работник. Имам фирми, но работя. Нищо не ми е дадено на готово. Издръжката на Локомотив е голяма.

Ако някой разбира и запознат с управлението и действително разбере, ще ми каже: “Ти си човек, който не мисли за себе си. Не мисли за семейството си. Мазохист.” Това е положението. Апелирам към тези 4-5 човека да бъдат малко по-търпеливи и по-лоялни към клуба, защото нанасят много големи вреди. През лятото преговаряме с футболисти, те казват: “За какво да идваме, да ни събличате ли?”. Това е лошо, отрицателно.

Аз от 7-годишен съм тук, сега съм на 58, такава публика, такова нещо не съм виждал. Да не говоря за чупенето на седалки, за глобите…Приход нямаме. Това е едно средно предприятие, което е губещо. Ако не съм аз и г-н Веско Стоянов, то е приключено. И тези санкции…Средства, които вадим от нашите джобове. Дали тези хора са провокирани от друго място, дали нещо друго…Вече почвам да си мисля доста неща. Не им прави чест. Така няма да вървим напред, само това ще им кажа.

Така просто повече няма да стане. Казвам ви честно. Или казваме: “Дайте всички заедно да вървим в името на Локо”. Има такива моменти. Реал (Мадрид) нали е в криза. Но как мислите – дали на нас, на хората до мен, ни е лесно и искаме тези резултати? Напротив.

Ние с Веско сме най-злепоставени, защото си даваме парите, а резултат няма. Направили сме си анализ и сме взели мерки. Видяхте и последните мачове за 2018-а. Дали имаше дързост, дали имаше агресия? Не, разходки.

Сега се опитваме да оправим грешките. Хора, които нямат сърце повече няма да стоят в съблекалнята. Казах им, че мъртви души няма да се държат – с договори, без договори… За съжаление с договор няма как да го пратиш при юношите. Трябва да седи и тренира с нас, за да трови обстановката, допълни Василев.

– Ако сме заедно, ще бъдем силни. Ако почнем да правим щуротии, на 1 юни съм готов да се откажа и да се оправяте, както можете. Това е голата истина. Ако намерите човек – заповядайте! Елате, след като сте недоволни… Та ще ме плюят, ще ме кълнат…Те са много неща, не искам да влизам в полемики тук.

Съдийски прозвол? Да, имаше го през есента. Някои шефчета в съдийската комисия би трябвало да са си взели поука. Аз излязох и официално го казах, че повече няма да търпя такава гавра с Локомотив. Това е една институция. Надали има във Втора лига друг клуб като нашият – с толкова служители и такава организация. Би трябвало да са си взели поука. За съжаление в някои мачове не се играе феърплей, ние страдаме от това. Действително повече от 15 точки сме загубили заради съдии. С тях може би щяхме да бъдем на второ място в класирането, и то при всичките наши кусури, да бъдем откровенни. но сега няма да се оправдаваме. Не искам да го правя. И винаги съм казвал, че рибата мирише откъм главата.

Да, допуснал съм грешки, самокритичен съм, но просто няма откъде да вземем футболисти, каквито искаме. Ще ви покажа списъка за селекция. Казват, че чакат за чужбина – “Аз в “А” група”, “Аз в чужбина”…боб хвърлят за тях, обаче…това е положението. И идват в последния ден на подготовката. Ние да не сме гара “Газпределителна” и да ги правим футболисти. Или идваш да играеш със сърце в Локомотив, или не става. Може да имаш по-слаби качества, но с ентусиазъм и желание се компенсира. Такива – прехвалени круши, не искам повече да виждам, ни да ги чувам.”

Милен ДИМИТРОВ
Снимки: Тодор МИЛАНОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4