Томас Лафчис с остра атака към БФС

Бившият президент на „Левски” Томас Лафчис коментира прекратения мач на „Герена” от Литекс. Самият той през 1996 г. стори същото като Стойчо Стоилов и слезе на терена, за да извади „сините” от финала за Купата на България срещу Славия. Тогава тимът му отстъпваше пред “белите” с 0:1 и Лафчис прекрати играта в 76-ата минута.

“Случилото се е жалко за спорта и за футбола в частност, защото не това е хубавата страна на тази игра. Сигурно има много причини да се стигне дотук.

Аз знам защо го направих тогава и бих го направил отново. Трябва да се разбере, че футболът не може да продължава по този начин. Нека се стреснат малко хората от БФС. Не оправдавам Стойчо Стоев, но трябва да се замислят отгворните фактори или да се сложи край на тази пародия, която се нарича български футбол”, заяви бившият бос на „сините”.

-Играчите да празнуват с феновете…такава победа ми идва малко повече. „Левски” не е отбор да празнува такива победи. „Левски” е религия и идея, която не може да бъде опорочавана по този начин. Аз винаги съм се борил „Левски” да печели на терена, за един чист футбол, както Апостола се е борил за чиста и свята република. Надявам се „Левски” да играе честно.

Доколко е прозрачно управлението на клуба, ще покаже времето. Всички, които обичат „сините”, трябва да припознаят този Управителен съвет. Дава ми надежда финансирането, организационно още има какво да се подобрява.

Самите правилници така са написани, че винаги да има вратички. Публиката на „Левски” иска отборът да побеждава на терена, а не по документи. Нека се преиграе мачът, да се напълни стадионът отново, за мен във футбола не се печели служебно. Сигурно има моменти, в които Литекс е ощетен, така има и такива, в които е „Левски” е бил ощетен. Щом отборът е изваден по наредба на ръководител, се тълкува по друг начин. Ние, по онова време, бяхме сами срещу всички.

Управници, които казват, че не са гледали това дерби, за мен нямат място във футбола. Видяхме скандалите това лято. Сега ги няма ЦСКА и Локо (Сф), може и „Левски” скоро да напусне, та да останат само отбори от „Б” група и да казваме, че това е лицето на българския футбол. От БФС бяха длъжни да спасят и двата отбора. Има възможности, които не бяха използвани. Затова и тези хора са гробокопачи на футбола, защото без ЦСКА и Локо (Сф) в елита просто не е същото. Не казвам, че трябва да се правят безкрайни компромиси, а че правилниците и повечето от хората в БФС са сбъркани. Мястото на мнозина не е там, макар че може би има и кадърни кадри. Откакто Боби Михайлов е във футбола, нямаме нито едноа класиране, независимо на какво ниво – мъже, жени или деца. Не знам дали вече има кой да ги търпи. Явно има, щом ФИФА ни анулира мачове, а за нас няма проблем. Очевидно няма такъв и за държавата. За ЦСКА казах още декември месец миналата година какво ще се случи. Стойчо (Младенов – б.р.)  и (Александър-б.р.) Томов казаха неведнъж истината, но вече феновете трябва да се замислят, за да не се стига до падането на любимия им отбор в небитието. Визирам аматьорския футбол.

Относно теорията на Даниел Боримиров, че с прекратяването на мача се подготвя сливане между ЦСКА и Литекс…Смешно е да се говори, че се подготвя сливане по този начин. Не знам какъв болен мозък трябва да имаш, за да измислиш подобно нещо.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4