КПКОНПИ иска отнемане на имоти за милиони от Брендо

КПКОНПИ иска отнемане на имоти за милиони от Брендо

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе иск за отнемане на имущество срещу Евелин Банев-Брендо и свързани лица.

Иск има и за отнемане на имущество на бившата му съпруга – Моника Добринова, както и на голямата дъщеря на Банев и на брат му Симо Карайчев. Такова искане има и за свързана с Добринова и Банев търговско дружество. Исковете са на обща стойност 23 275 542 лв.

Процедурата срещу Банев е по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът на КПКОНПИ е за отнемане на имущество – недвижими имоти в София, дружествени дялове и суми, преминали по сметки.

Антикорупционната комисия води гражданско дело срещу сестрата на Добринова – Десислава Дишлиева. Тя е обвиняема за пране на пари и наказателното дело срещу нея е на първа инстанция. Искът на Комисията срещу нея е за отнемане на налична сума в евро в сейф с левова равностойност 6 031 388 лв, внесени суми по кредит и недвижими имоти на майка й и дъщеря й и е на обща стойност 6 762 986.02 лв. Първото заседание по делото е насрочено за май 2019 г.

Дишлиева беше оправдана заедно със сестра си Моника Добринова за участие в организираната престъпна група, за което Евелин Банев получи ефективно 6 години затвор.

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4