Агенцията за закрила на детето проверява нацисткия поздрав на мача Славия – Левски

Агенцията за закрила на детето проверява нацисткия поздрав на мача Славия – Левски

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на случая с децата на финалния мач Славия – Левски за Купата на България по футбол. Освен това ще бъдат сигнализирани и останалите институции – Български футболен съюз и полицията, пише в. “Сега”. ДАЗД ще провери как са допуснати тези момчета в този вид на пистата по време на футболен мач и дали са придружавани от родители, съобщиха от агенцията.

В публичното пространство и в социалните мрежи се разпространява кадър с две момчета на видима възраст под 10 години, голи до кръста, които стоят на пистата на стадион “Васил Левски”. Надписите по телата им гласят “Levski hooligan”, ACAB (абревиатура на All cops are bastards – всички ченгета са помияри), SW 1999 (Sofia West – на най-влиятелната фракция в агитката на “Левски” – “София Запад”). Моментът на снимката улавя едното момче с победоносно вдигнати ръце, а другото, изглежда, прави нацистки поздрав.

Снимка: segabg.com

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4