Родолюбци почистиха гробовете на легендарни българи (СНИМКИ)

Родолюбци почистиха гробовете на легендарни българи (СНИМКИ)

В навечерието на Архенгелова (мъжка) Задушница почитаме паметта и на всички българи, дали живота си за освобождението и обединението на България.

Активисти и симпатизанти на ВМРО се включиха в благородна акция. Те почистиха гробовете на двама от основателите на БМОРК, както и този на наследниците на легендарния войвода Христо Чернопеев. За повече подробности потърсихме Стефан Грънчаров, организатор на ВМРО за София – област.

“По традиция ние се грижим за паметта на дейците на Организацията. Днес, водени от общинския съветник от “Патриоти за София” Димитър Антов, почистихме гробовете на Петър Попарсов и д-р Христо Татарчев.

Почистихме и гроба на наследниците на Христо Чернопеев. Те са поставили на паметната си плоча лика на прославения войвода, за да увековечат неговата памет. За съжаление сърбоманите в Република Македония преди няколко години унищожиха гроба на Чернопеев в с. Ново село, Щипско, разказа Грънчаров пред “Витоша нюз”.

На последно място днес завършихме и гробното място на друг именит войвода на Организацията – Христо Делвенски (участник в аферата “Мис Стоун”). За пореден път доказахме, че дела трябват, а не думи. Доказахме, че духът на Организацията е жив, а всички онези недоброжелатели могат спокойно да продължат да плюят. В интернет е лесно, на терен ги няма сред живите….

Бог да прости всички българи, отдали живота си в служба на България! България над всичко!”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4