БФС зарадва деца в „Свобода“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

БФС зарадва деца в „Свобода“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Българският футболен съюз подари чисто нов модерен терен за минифутбол на малчуганите от 171 ДГ „Свобода“.

Мероприятието е част от кампанията за отделянето на децата от най-ранна възраст от мобилните устройства с цел да спортуват повече.

Членът на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за юношеския и младежкия футбол Емил Костадинов лично преряза лентата на новото игрище. На официалната церемония му асистираха директорката на детската градина Евелина Станчева и заместник-кметът на СО район “Надежда” Анелия Георгиева.

След откриването малчуганите изиграха и демонстративен мач. Първият удар по топката символично нанесе 5-годишната Антонела Здравкова. Малката красавица е дъщеря на спортната журналистка Ралица Караджова и селекционера на младежкия национален отбор Антони Здравков, който е помощник-треньор на Лудогорец.

Новото съоръжение в район “Надежда” е в съответствие със стратегията на Столична община за развитие на детско-юношеския спорт. През последните години са изградени десет нови спортни зали и физкултурни салони.

Милен ДИМИТРОВ

Видео: Христо ЙОРДАНОВ
Монтаж: Силвия ЙОРДАНОВА

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4