Бойчо Величков: Ние играем честно, но очаквам удари под кръста в битката за елита

Бойчо Величков: Ние играем честно, но очаквам удари под кръста в битката за елита

Изпълнителният директор на Локомотив (Сф) Бойчо Величков коментира последните събития около клуба и сподели очакванията си от предстоящия мач срещу Арда от програмата на Втора лига. С него разговаря главният редактор на “Витоша нюз” Милен ДИМИТРОВ.
“Предстои ни безспорно един много труден двубой срещу претендент за промоция в елита.  Ние не си правим илюзии. Гостите разполагат с доста опитни футболисти, но и ние имаме такиви. Надявам се да докажат класата си и да спечелим победа, заяви Величков.

– Надявам се от БФС да постъпят разумно и да назначат този път някой от най-добрите ни съдии. За такива дербита, а такова беше и това с Царско село, не могат да се правят експерименти. Задължително трябва да пращат доказани, авторитетни съдии, от Първа лига, дори международници, а не разни анонимници, пратени да се изявяват и да се правят на интересни. Е, виждаме ги как се изявяват и какво правят. Убеден съм, че в България имаме отлични рефери. Но има и поръчкови съдии – виждаме ги във всеки кръг. Ето все още не зная дали този Валентин Станчев, който ни свири по видяхте какъв начин срещу Царско село, е наказан в крайна сметка. Може и той самият да не знае. Не знам…Може би очакват да минат един-два кръга, да се позабравят нещата, и след това пак да го върнат в нарядите.

Естествено, че липсата на публика (Локомотив е наказан с мач при закрити врати – б.р.) ще окаже негативно влияние. Едно е да играем пред верните ни и ентусиазирани фенове, друго е пред празни трибуни. Но така се случи. В края на краищата ние сами сме си виновни. Не ни остава нищо друго, освен да приемем фактите такива, каквито са, и да излезем и победим.

Конкретни цели ли? Не, не искам да се изхвърлям с грандиозни закани или обещания. Локомотив играе мач за мач. Във всеки двубой ние като ръководство изискваме от футболистите да се раздадат максимално и да побеждават, защото съм уверен, че когато се раздават, когато горят на терена, успехите идват. Да, правят се грешки, обаче мисля, че всички отбори сме горе-долу на едно ниво. Почти всеки може да бие всеки, така че докрая на първенството може би нищо няма да се знае. Тогава тежката си дума си казват морално-волевите качества на играчите. Дано те ни донесат успех.

Радвам се, че и наши юноши като 14-годишния Вальо Николов вече бележат голове на елитни отбори като Славия (визира победата в събота с 2:0 в контрола – б.а.). Това показва, че се работи правилно в нашата ДЮШ. Още когато дойдохме заедно с Иван Василев във възродения Локомотив това ни беше целта – да създаваме и налагаме нашите рожби, нашите юноши. Явно обаче пропуснатите години още си дават негативно отражение. Малко са на този етап юношите, които са готови да помогнат на момента на първия тим. Нашата цел е да развиваме ДЮШ и тя да бълва таланти, както е било в миналото. Знаете колко големи играчи са тръгнали от тук. Надявам се до една-две години са се появат и такива талантливи момчета. Но трябва много работа, реалисти сме.

Дали ще има още “удари под кръста” във Втора лига ли? Определено очаквам такива. Още ги изпитваме на гърба си. Вижте, аз се гордея с едно: ние в Локомотив никога не сме действали с подмолни средства! Никога! И през миналия сезон във Втора лига ние бяхме един от много малкото отбори, които играха абсолютно честно и коректно – от началото до самия край на първенството. Мисля, че малко клубове могат да се похвалят с това. И сега продължаваме по същия начин. Пък дали ще успеем – само Бог знае. “

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4