Правят ремонт на велоалеята по булевард “Княгиня Мария Луиза”

Правят ремонт на велоалеята по булевард “Княгиня Мария Луиза”

След сигнал на общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера Столична община възлага ремонт на велоалеята по протежението на бул. “Княгиня Мария Луиза”. На 18 юли 2018г. общинският съветник подава писмен сигнал.

Поводът е няколко срещи с жители от район “Сердика”, които посочват, че техническото състояние на велотрасето е лошо, даже опасно за колоездачите. Проверка на място показва правотата на гражданите – от Кръговото на площад “Лъвов мост” до надлез “Надежда” алеята е осеяна с дупки, на места има наноси от пясък и пръст, което може да причини подхлъзване.

Междувременно граждани също са подавали сигнали до Столична община, че велоалеята се нуждае от рехабилитация, но не е имало рекация.

В свой отговор на сигнала на съветника от ВМРО заместник-кметът по транспорта Крусев потвърждава, че състоянието на велоалеята е незадоволително и посочва, че през м. септември 2018 г. ще бъде извършена рехабилитация с цел подобряване на настилката.

“Много пъти съм критикувал Столична община, че се правят велоалеи, там където не им е мястото. Случаят с велоалеята по бул. “Княгиня Мария Луиза” не е такъв. Трасето е изградено според стандартите и отделя автомобилния трафик, пешеходците и колоездачите. Т.е. удачно е направено.

Обаче пък техническото състояние на велоалеята в момента е лошо. Едно нещо освен да се направи, трябва и да се поддържа. В сигнала си съм посочил нуждата от спешен ремонт – “Има случаи на инциденти – при които велосипедисти са падали след удар в неравност или след поднасяне, причинено от наслагването на пясък и пръст върху велоалеята“.

Очаквам ангажиментът на г-н Крусев да бъде спазен и през септември 2018 г. да се извърши рехабилитация, за да могат велосипедистите да ползват трасето без риск от инциденти. Има и други подобни велоалеи, ще подавам сигнали и за тях”, коментира Контрера.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4