Божката Митрев изравнява Бисер Михайлов днес

Божката Митрев изравнява Бисер Михайлов днес

Капитанът на Левски Божидар Митрев може да постигне ново рекордно постижение със “синия” екип.

Ако Делио Роси отново се спре на Митрев и предпочете него за поста под рамката пред Мартин Полачек, то капитанът на “сините” може да запише историческо постижение. Не пусне ли гол, Божката ще запише шестата си суха мрежа в Европа.

С това той ще се изравни с легендата Бисер Михайлов, който също е с 6 мача, в които не е бил преодоляван. Бащата на Боби Михайлов засега е еднолично на третото място в историята на клуба по мачове без допуснато попадение. Интересното е, че паритетът между него и Митрев може да стане пълен довечера, като и двамата ще имат 6 сухи мрежи от еднакъв брой мачове – по 15. Това прави 40% от всички двубои.

Лидер по сухи мрежи за Левски в турнирите е Георги Петков. С неговите 20 той едва ли скоро ще бъде застигнат от някого. Второто място е за Димитър Иванков, който е успял да не пусне гол в 15 мача, от общо 36. От челниците неговият процент е най-внушителен – 41,67.

Снимка: levski.bg

“Меридиан мач”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4