Момичетата на Паланков и Грахльова биха Лестър

Момичетата на Паланков и Грахльова биха Лестър

Българският вицешампион и финалист за Купа България през миналия сезон ЛП Суперспорт постигна престижна победа с 1:0 над Лестър Сити в мач от турнира по женски футбол „Vambos“, който се проведе в София.

Английският тим е финалист на FA Women’s Premier League Cup за тази година, постигнал рекорд през 2016-а, когато спечелва промоция за завръщане в Women’s Premier League Northern Division с 22 победи от 22 мача беше на визита у нас.

ЛП Суперспорт пък е първият отбор, носител на точка за България от групова фаза на Шампионска лига.

“Датата 27.05.2018 г. отново ще остане паметна в нашата история с победата, която постигнахме над гостуващия ни английски тим. Нашите момичета направиха нещо, което малцина биха сметнали за възможно, изнасяйки една от най-добрите си продукции в своята история. С много финес, лекота и мъдрост, пречупихме коравия и борбен отбор на гостенките от Лестър, за радост на подкрепящите ни бурно от трибуните – фенове, родители и приятели на клуба, прибавяйки нова златна страница в историята ни. Имаше красиви комбинации, пробиви, атаки, на които биха завидели дори професионалните ни клубове при мъжете и на фона на не чак толкова честите победи на български над английски клубове”, споделиха от ЛП Суперспорт пред Витоша Нюз.

“След многото класни атаки, положения и ситуации, създадени пред противниковата врата, в 25-ата минута един от чудесните пробиви на Биляна Пенчева по левия фланг беше последван от ювелирно подаване към капитанката Полина Георгиева, която с много вещина овладя топката и освообождавайки се от опеката на съпернички, нанесе разстрелващ удар, достоен за най-добрите европейски образци. Тя от 25 метра простреля вратата на гостенките от Англия за 1:0.

През втората част с много мъдрост и рутина възпитаничките на Десислава Грахльова и Лъчезар Паланков удържаха бурния натиск на футболистките на Лестър и въпреки създадените още изгодни ситуации за отбелязване на втори гол, извоювахме така скъпоценната и престижна победа. Своят принос дадоха и влезлите на смяна футболистки от девическите формации на ЛП Суперспорт, които също записаха в историята си престижна евро победа над английския тим.

На последвалото мило тържество от организаторите ни бяха връчени възпоменателни златни медали и купа. Последваха общи снимки, прегръдки и добри приятелски признания от гостите, а нашият клуб се отчете с клубни флагове, шалове и други награди за треньорския щаб на гостенките, които останаха очаровани от милия жест.

Гордостта ни от престижа, който донесохме за българския женски футбол е абсолютно заслужена и се надяваме да бъде оценен по достойнство. Това е пътят, по който мислим, че всички обичащи футбола в България и не само женското направление трябва да следват. Гордеем се с нашите момичета, клубът благодари на всички, които взеха участие в този хубав фуболен български празник”, добавиха от ЛП Суперспорт, който този сезон е облечен с екипи на италианския спортен бранд ZEUS, закупени от онлайн магазин www.sportrespect.com.

Въпреки загубата от бойкия тим на Грахльова и Паланков, Лестър Сити спечели турнира в София. Триумфът на англичанките дойде след победа с 4:0 над македонския шампион ЖФК Истатов.

Стартовият състав на ЛП Суперспорт от победата над Лестър Сити: Мария Богданова, Вивиан Данчева, Жасмина Атанасова, Красимира Велева, Ивет Василева, Изабела Петрова, Виктория Михайлова, Полина Георгиева (к), Вероника Гоцева, Биляна Пенчева, Албена Тончева.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4