Уникална 60-метрова арт инсталация за празника на район „Надежда“

Уникална 60-метрова арт инсталация за празника на район „Надежда“

На 28 май 2018 г. (понеделник), от 17.30 ч.,  в Северен парк (Главен вход),  ще се състои празничен концерт с богата културно-музикална програма за жителите и гостите на район под надслов  „80 години Надежда – традиции и европейско бъдеще“.

Специалната изненада за празника е уникална арт инсталация, в която повече от два месеца участват над 80 деца от школите по живопис в ЦИКО „София“. Те са разработили своите идеи за визията и бъдещето на града, в който искат да живеят. Изработени са над 120 рисунки, от които художникът Даря Янкова, ръководител на школата, селектира най-интересните идеи. Елементи от тях стават част от мащабния проект за арт инсталацията. В 60-метровото платно ще бъдат открити както емблематични сгради на района, така и футуристични, модернистични и приказни сгради и цветни пространства. Детското послание е да се фокусира положителната енергия върху запазване на природата и доброто у човека.

Празничният концерт включва  музикален поздрав от Духов оркестър към ЦИКО „София“, филиал „Надежда“, участия на ВТФ „Врабчетата“ от ЦИКО „София“, КСТ „ProDance“, както и популярни български песни в изпълнение на поп изпълнителя Цвети Радойчева. Гости на празника са лицата на кампанията „Успели българи дават личен пример“, сред които организатора Диана Миланова и популярните изпълнители Искрен Пецов и Теди Кацарова.

Състави и ансамбли от клубове по народни танци ще се включат с изпълнения и заедно ще поканят гостите на „Най-дългото хоро“, около езерото в  обновения Северен парк.

Специални гости на събитието са фолклорният изпълнител Иван Дяков и ансамбъл „Мераклии“, които ще изпълнят фолклорна китка за почитателите на хубавите български народни песни.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4