11 кметства, училища и детски градини в община Елин Пелин с одобрени проекти

11 кметства, училища и детски градини в община Елин Пелин с одобрени проекти
През 2021 г. 11 кметства, училища и детски градини от община Елин Пелин получиха одобрение на свои проекти в рамките на кампанията „Обичам природата – и аз участвам“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерство на околната среда и водите.
▶ До края на месец август 2021 г. са реализирани 5 от одобрените 11 проекта на обща стойност в размер на 40 000 лв., отпуснати от ПУДООС към МОСВ. Сред тях са новоизградени детски и спортни площадки в 5 по-малки населени места от общината.
🌟 В централния парк на село Доганово беше изградена голяма детска спортна площадка с няколко комбинирани съоръжения, пързалка и люлки.
🌟 В ДГ “Слънце”, с. (гара) Елин Пелин с реализацията на проекта под надслов „Обичам природата – и аз участвам уча сред природата“ децата ще се забавляват на ново комбинирано съоръжение за игри.
🌟 В двора на ОУ “Отец Паисий”, с. Габра бе монтирана беседка, която ще се ползва за открита класна стая, заедно със сметало за бъдещите първокласници. Поставена е пейка за отдих и контейнери за разделно събиране на отпадъците.
🌟 Кметство Петково изгради голям кът за отдих в селото с нова детска площадка, подходяща за игри на децата сред природата.
🌟 Кметство Равно поле реализира зона за отдих с детски кът в парка на с. Равно поле с много съоръжения за най-малките жители на селото, голяма пейка, цветна градинка, млади дръвчета и озеленяване.
***
▶ Проектите, които са в процес на реализация се намират в ДГ “Пчелица”, с. Мусачево – „Еко хлапета“ с детски съоръжения, в ДГ “Кокиче”, с. Равно поле с детска площадка – “Зелената приказка”, в ДГ “Славейче”, с. Лесново – „Децата и магичният свят на природата“ и в ДГ “Детелинка”, с. Габра с проекта „Децата и природата“. През септември Кметство Елешница работи по одобрения проект под надслов „Игри в природата“, а Кметство Столник приключва дейностите по проект „Дух и тяло в равновесие от с. Столник“.
***
Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4