Представят в четвъртък книгата “От 7 извора вода”

Представят в четвъртък книгата “От 7 извора вода”

На 22 март 2018 г. в Съюз на българските журналисти (ул. „Граф Игнатиев“ №4, ет3, залата) от 10.30 ч. ще представим българо-английската книгата „София: От 7 извора вода“, изготвена по Програма „Култура“ на Столична община.

Художествено-публицистичната творба увлекателно прави задълбочена културно-историческа ретроспекция на миналото на Древна Сердика, Средец и София, пречупени през темата – минерални находища в София-център, Княжево, Панчарево, Горна Баня, Банкя, Овча купел и Равно поле, като поставя акцент на природното богатство, което прави столицата ни уникална.

Издаването на книгата е първа част от любопитен проект, който има за цел да накара столичани и гостите на града да преоткрият нови културни и туристически обекти в седем региона на града. Книгата ще се представи на културно-информационни събития в 7 зони с термална вода в София, като първото е в Съюза на българските жрналисти, където ще се даде по-подробна информация за следващите инициативи.

Документалното начало в книгата е наситено с обстойна нагледна и практическа информация, като са добавени всички интересни забележителности и маршрути, справки как да се посетят обектите и се посочват всички възможности за туризъм – религиозен, културен, алтернативен, за отдих, за рехабилитация и за спорт, от които може да се възползва читателят.

Книгата съдържа точна характеристика на термалните извори с напътствие коя вода за какви заболявания е полезна. Предстои излизането и на двуезична карта на София с маршрутите, за да може столичани и гости на София по-лесно да се ориентират и да посетят самите региони, популярни от древността с термалната си вода.

Партньори по изготвяне на проекта са 58-мо журналистическо дружество „Меридиани“ към СБЖ, АПФ, Конфедерация на българските писателите и Сдружение „Аз обичам водата“, както и pixabay.com.

Categories: Култура

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4