Крие ли някой и защо решенията на Дисциплинарната комисия?

Крие ли някой и защо решенията на Дисциплинарната комисия?

Странно отношение имат някои хора от Зоналния съвет на БФС – София към представителите на медиите. Визираме най-вече члена на Столичен съвет Павел Атанасов. Той отговаря за “Първенства и турнири”.

Обадих се във вторник вечерта да попитам (най-любезно) какви решения е взела Дисциплинарната комисия към ЗС по повод инцидентите, възникнали по време на мача Витоша (Бистрица) – Академик (Сф). Срещата от южната АОГ беше прекратена още през първото полувреме, след като на терена възникнаха грозни сцени.

Редакционният телефон прегря през последните два дни от читателски обаждания. Всички се интересуваха от това какво ще реши Дисципът. Заради това се и обадих на “шефа”.

Вместо човешки да ми съобщи решенията на ДК г-н Атанасов ме посече: “А, не, не давам интервю. Най-малко пък на теб!” и ми тресна слушалката. Ама какво интервю? Просто той трябваше да изчете решенията на една комисия…

Нашият екип има няколко въпроса: Така ли трябва да се отнася едно официално лице от БФС към представител на медиите? Тайна ли са решенията на Дисциплинарната комисия на ЗС-София? Има ли право Атанасов да отказва информация на журналисти? Още повече, че решенията по наказанията не се публикуват веднага или пък изобщо не се публикуват?

Защо се спуска това “медийно затъмнение”? Кой печели от това? Не разбирате ли, че, нека да се изразя по-образно, “орем на една нива”? Никой няма интерес от конфронтация между двете страни. Ясно е, че нито момчетата от Бистрица, нито тези от Академик са довели до това “медийно ембарго”. Просто е въпрос на отношение. А и още нещо, което би трябвало да е добре известно на Атанасов: никой все още не е спечелил война с журналисти!

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4