Глобиха Марек за черно тото

Дисциплинарната комисия на БФС глоби Марек (Дупница) с 210 000 лева за съмнения в уговорени мачове. От новия сезон тимът ще се подвизава в Югозападната “В” група. Подложените на проверка мачове са от миналия сезон, когато Марек беше в елита.

Глобата е наложена на базата на официални уведомления от страна на УЕФА, която пък се позовава на съмнително движение на коефициенти при букмейкърите при съответните срещи.

Също с парична глоба и по същата причина, е наказан и Хасково. Сумата обаче е значително по-малка – 10 000 лева, защото става дума само за един съмнителен мач през миналия сезон.

Двата отбора през новото първенство бяха изхвърлени във “В група” заради неплатени дългове и понастоящем като аматьорски не са задължени да ги платят веднага. Ако искат един ден да се завърнат в професионалния футбол, обаче, и Марек и Хасково трябва да платят въпросните глоби.

Както е известно, на 12 октомври 2014 г.  Дисциплинарната комисия на БФС вече глоби Марек с 10 000 лева заради съмнения за участие в уговорени мачове в “А” група. Последва жалба на дупнишкия клуб до Апелативната комисия. На 21 октомври 2014 г. след изслушване на експерта по почтеността към БФС Марио Костурков санкцията за Марек бе потвърдена.

Ето официалното съобщение на БФС:

“За официални уведомления от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи, на основание чл.46, ал.6, б. А и Б от ДП 2014/2015 г. ДК наказва ПФК „Марек” гр. Дупница с имуществена санкция в размер на 210000 лв.

За официално уведомление от UEFA за съмнения за предварително уговорен  резултат от футболна среща, на основание чл.46, ал.6, б. А от ДП 2014/2015 г. ДК наказва ПФК  „Хасково” гр. Хасково с имуществена санкция в размер на 10000 лв.”

 

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4