Тонев: Намалихме всички заплати в Левски

Председателят на Управителния съвет на „Левски” Иво Тонев чака нетърпение сблъсък с ЦСКА за Купата на България. Босът на „сините” говори и за намалението на заплатите на „Герена” и по други актуални теми. Това стана в предаването „Зона Спорт“ по Ринг тв.

Парите на „Герена”
Ядосвам се, защото такива приказки и внушения обезличават хората, които в момента се трудят в „Левски”. Не са много парите. Има два, да не кажа три отбора в „А” група с по-голям бюджет от нашия. Говоря за „Левски”, другите не ме вълнуват. През лятото няма нито един служител на „Левски”, на който да не му беше намалена заплатата. Някои се обидиха и си тръгнаха. На всички футболисти им бяха намалени заплатите. Бяха наложени финансови рамки за заплатите на новите. „Левски” е марка, защото хората видяха, че стоим обединени ръководство и фенски структури. Г-н Баждеков един път месечно запознава членовете на Управителния съвет с приходите и разходите и сме наясно всеки лев за какво се дава. Подходихме към много различни компании, за да можем да вземем по малко пари и да направим бюджета. Вече имаме договорен за юни концерт на нашия стадион и имаме заявка за още три. Не мога да кажа, че мога да бъда управляван. На 45 години съм и винаги горе-долу имам мнение и се опитвам да го отстоявам. Понякога съм грешил, но в крайна сметка времето показва.”

Офшорки и Батков
Какво да коментирам офшорната кипърска компания, която е притежавала 42% от акциите на „Левски”? Смятам, че това е фирма, собственост на Тодор Батков. Не мога да говоря от името на други хора. Някои хора се опитват да внушат, че на Тодор Батков някой му е казал, че трябва да си тръгне. Той сам ме повика на разговор и каза, че иска да се оттегли. Разговорът, който водихме беше преди да е завършило първенството. Беше решено предварително. На пресконференцията и на Общото събрание имаше емоционална реч. Той присъства и на един-два мача. Добре дошъл е на стадиона.

Спас Русев и Виваком
Това е тема, по която не мога да говоря. Не съм го виждал как изглежда. Имахме разговор с оперативното ръководство на Виваком. Не много са парите – 6 милиона и половина.

Шампионската титла
Не съм сигурен, че ще станем шампион. Защо да не станат шампиони Литекс или Берое? Като лоби и съдийска гледна точка ние сме най-зле. Левски няма никакво лоби. Скоро ще станат повече от 21 години откакто се занимавам с футбол. Считам, че първенството е честно. Кой ще стане шампион на България, ще се разбере в последните кръгове.

Отношенията с Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев
Времената са различни от тези през 1995 година например. Всички, които се занимаваме с футбол би трябвало да проявяваме необходимото уважение и респект един към друг и да си даваме сметка, че това дава хляб на медиите и допринася футболът да не бъде на необходимото ниво. Създават се едни отношения, нападки, които развалят имиджа на футбола. Моето лично мнение е добре да има малко повече уважение и респект един към друг. Въпросът е как се държим в момента. Ние в Левски ще се отнасяме с уважение към всички.

ЦСКА
При всяко положение за моя радост не съм част от тези шест поредни загуби. Чакам с нетърпение мач с тях. Каквото и да изкарват някои хора и това, че навлязоха в новата ни футболна история и Литекс, и Лудогорец със сериозни успехи, „Левски” и ЦСКА са си „Левски” и ЦСКА. Всичко трябва да е съобразено със законите на ФИФА, УЕФА. Не искам да говоря по темата ЦСКА. „Левски” дава пример как клубовете трябва да бъдат управлявани.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4