Академик стяга мач по случай славен юбилей

Ръководството на четвъртодивизионния Академик (Сф) планира приятно тържество, научи “Витоша Нюз”. То е по случай 70-годишнината от основаването на дружество “Академик” и годишнина от епохалната победа на “студентите” над италианския колос Милан с 4:3 в турнира за Купата на УЕФА.
70 години студентските футболисти пишат футболната история на своя любим клуб. Едни от най-значимите имена, които ще останат завинаги в аналите, са футболистите, победили Милан с 4;3 на 20.10.1976 г.
Всички участници в празника ще бъдат удостоени с мачов екип с личното си име и плакет, ознаменуващ 70-годишнината на студентския футбол в България.
На 03.02 от 12:00 часа на стадион “Академик” –  4-км в столицата славните герои от сблъсъка с “росонерите” ще излязат на терена срещу други ветерани. Засега 13 души от онзи легендарен тим, воден от Данко Роев, са гарантирали участие. Очаква се светлосините екипи отново да облекат Илия Чалев, Борис Ангелов, Краси Горанов, Краси Манолов, вратарят Георги Тиханов…
Те ще поритат по всяка вероятност символично време – 2 полувремена по 7 минути. 

След този мач ще се играе с участието на други бивши футболисти на Академик като Николай Божов, Аспарух Василев, Мишо Петров, Любо Божанков, Юли Петков…Те ще излязат срещу сегашния отбор на “студентите”, който се подвизава в АОГ – Юг.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4