Дончич пое гранд в Малта

Данило Дончич беше назначен за старши треньор на малтийския гранд Валета, съобщи официалният сайт на клуба.

Специалистът подписа договор до края на сезон 2018/2019.

“От името на всички нас във ФК Валета бихме искали да приветстваме Данило и да му пожелаем всичко най-добро и много успехи с любимия тим”, написаха в сайта.

Сърбинът с български паспорт е легенда на клуба. Като футболист той стана шампион на Малта и голмайстор на местната лига през сезона 1996/1997.

Данило Дончич е роден на 20 август 1969 г. Той е от български произход, баща му е роден в Пловдив. Играл е в Рудар (Приедор), Напредак (Крушевац), Чукарички (Белград), ОФК (Белград), Валета (Малта), Локомотив (Сф), Имортал (Португалия) и Слима Уондърърс (Малта). Бил е треньор на Сан Хуан, Флориана, помощник-треньор на Локо (Сф), Кавала (Гърция), Слима Уондърърс, Таксиен Рейнбоус, Моста и Сейнт Андрюс. После изведе тима на Ал Нажма до бронзовите медали в първенството на Бахрейн. Води и кипърския Етникос Ахна. За последно работи в малтийски тим.

Екипът на “Витоша Нюз” желае успех на Данило във Валета!

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4