Извадиха от футбола треньор за изваждане на отбор от терена

Тежки наказания понесе Атлетик (Шумен) заради прекратения мач срещу Девня от втора група на варненското зонално първенство за деца, родени 2003-2004 г., съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна.

 

На база на докладите на длъжностните лице – делегат и съдии, и изслушване на двете страни пред дисциплинарната комисия, санкциите обаче са за Атлетик. Това е така заради напускането на терена, довело до спиране на срещата.

Старши треньорът на тима Стойко Стойков е лишен от права да изпълнява функции като треньор за една година и глобен с 937,50 лв. Освен това Атлетик е санкциониран с 1000 лв. – огромна сума за детско-юношеския футбол. Футболист на шуменци е със спрени права за 4 срещи.

В същото време Девня е предупреден с лишавне от домакинство, а играч на тима също ще почива в 4 мача.

Ето и решението на ДК:

На свое заседание от 11.10.2017 г. Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – Варна с ДНЕВЕН РЕД :

 

“Изслушване на длъжностните лица и представители на ФК “ДЕВНЯ 2005” (Девня) и ФК “АТЛЕТИК” (Шумен) относно прекратената среща” от първенството по футбол – Деца ІІ група, състояла се по програма на 07.10.2017 г.

наложи следните НАКАЗАНИЯ:

 

1. Налага имуществена санкция на ФК „Атлетик” Шумен в размер на 1000,00 лв., на основание чл. 28, ал. 1, т. 2 „д” от ДП.

 

2. Стойко Стойков – треньор на ФК „Атлетик” Шумен – забрана да изпълнява функции като треньор за срок от 1 година и глоба в размер на 937,50 лв. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението.

 3. ФК „Девня 2005” – Предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 125,00 лв., на основание чл. 37, т. 1 „В/първи дефис”.

 4. Радостин Мирославов Стефанов от ФК „Атлетик” Шумен – спиране на състезателните права за 4 срещи на основание чл. 22, ал. 2 г/4, във връзка с чл. 16, ал. 2 от ДП. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението.

 5. Анатоли Недялков Ганев от ФК „Девня 2005” Девня – спиране на състезателните права за 4 срещи на основание чл. 22, ал. 2 г/4, във връзка с чл. 16, ал. 2 от ДП. Наказанието може да се обжалва пред ЗС на БФС Варна в срок от 7-дни от връчването на решението.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4