Янек Кючуков: Не можем да си позволим никакво отпускане

Изпълнителният директор на Марек (Дупница) Янек Кючуков посрещна със задоволство жребия за квалификациите за попълване състава на Югозападната “В” група. Неговият тим почива в предварителния кръг. На 8 юни бившето величие посреща победителя от сблъсъка между Малеш (Микрево) и Брацигово.

“Нормално е да съм доволен. Въпреки това сме концентрирани на сто процента. Място за отпускане няма. Просто това е един мач, който е много различен досегашните. Има напрежение, притеснение…Марек има доста млади и неопитни състезатели, които не са усетили още тръпката от подобни срещи, заяви Янек Кючуков пред vitoshanews.com. – Видях подобно притеснение в първия бараж срещу Кюстендил. Добре, че минахме една стъпка, за да си повярваме още повече. Но никакво отпускане. Никого не можем да подценяваме. И съперниците имат същите апетити за влизане във “В” група като нас.”

Кючуков коментира и скандалите на срещата с Кюстендил. Както е известно, тогава благоевградският съдия Благой Манов се изложи на и едва не беше пребит след мача.

“Малко са преувеличени информациите. Не е станало кой знае какво. Не виждам нищо скандално. Просто съдията се провали и развали мача. Така се създаде напрежението, обясни Кючуков. – Не познавам в детайли евентуалните съперници Брацигово и Малеш. Ще се запозная на предварителния бараж. Ще придобия добра представа за тях. Ние не бързаме да се изхвърляме, иначе имаме амбиции. Вече сме и с нов президент – Борис Паризов. Ще акцентираме оттук-нататък най-вече върху развитието на детско-юношеската школа. Паризов е доста сериозен човек. Започнахме да правим подобрения по базата. Ще заявим участие за Елитната група до 17 г. Около 200 деца се подготвят в нашата школа. Това е радващо. За един клуб това е най-важното – здравите основи. А ние ги имаме.”

В Марек играят и няколко души с опит от профифутбола. Това са Илиян Чавдаров (ексКалиакра), Росен Йорданов, Димитър Чечев (ексБерое) и Радостин Джугански.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4