Уникално! Момче без ръце стана шампион по плуване (ВИДЕО)

Някои човешки истории в спорта изпълват очите ни със сълзи и будят основателно възхищение. Те обикновено разкриват разтърсващи житейски драми, но и показват впечатляващата сила на духа на главните герои в тях. Такъв герой, истински герой, е и шестгодишният Исмаил Зулфич от Босна и Херцеговина. Момченцето от Босна и Херцеговина е родено без ръце и с деформация на краката. Съдбата му е отнела възможността да е като останалите хора, но не е успяла да изтръгне волният му дух и желанието да надмогне състоянието си, пише Gong.bg.

Така днес макар и да не прилича на останалите свои връстници, Исмаил Зулфич прави наглед невъзможното. Той е плувец и вече може да се похвали със златен медал!

Семейството на Исмаил живее на 70 километра от Сараево. По два пъти всяка седмица родителите му го водят на тренировки. Те не са мечтали детето им да стане плувец, още повече, че той изпитвал страх от водата заради инцидент, който претърпял като малък с надуваем басейн.

Малчуганът обаче имал проблеми с гърба. С терапевтична цел лекарите препоръчали да го заведат в басейна. Така и стартира вдъхновяващата историята на Исмаил с плуването.

Година, след като започнал да тренира Исмаил оглавява класирането в дисциплината на 50 метра, като задминава дори по-големи като възраст от себе си деца.

Разходите около заниманията на Исмаил с плуване определено затрудняват семейството. Бащата на малкото момче работи в местна фабрика, а майка му е безработна. Въпреки всичко обаче, те са на мнение, че няма цена за гордостта, която изпитва синът им.

„Това усещане не може да се опише с думи. Трябва да го изпиташ. Беше много емоционално, имаше сълзи. Моята съпруга и треньорите му не можеха да се сдържат да не се разплачат“, казва бащата момченцето.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4