Грозни сцени, нахлуване на публика и прекратен мач в Своге (СНИМКИ)

Масов бой между играчи и публика прекрати мач от софийската областна група.  Срещата между ФК Своге, където шеф и водеща фигура е бившият играч Левски Христо Йовов, и Торнадо (Безден), така и не завърши.

Тя беше от последен кръг от редовния сезон в областната група на София.

„Мачът беше на практика от значение за първото място. Иначе нито ние, нито домакините имат право да играят в баражите за класиране в Югозапданата Трета лига, защото не отговаряме на лицензните изисквания.

В никакъв случай не съм очаквал да се случи този грозен инцидент“, разказа президентът на Торнадо Красимир Гачев пред vitoshanews.com.

Гостите повеждат с 2:0 до почивката. „Това вбеси футболистите на ФК Своге. Един от тях скочи с бутоните в корема на нашия състезател. Можете да видите и снимките. На полувремето Христо Йовов и вратарят на домакините започнаха да заплашват главния съдия. Крещяха му, викаха му…Човекът може би се уплаши и през второто полувреме „обърна свирката“. Натика ни в нашата половина и фаул, фаул…все в наша вреда. Своге ни изравни – 2:2.
В 82-ата минута реферът подари дузпа на съперника за едно смешно падане на Йовов в пеналта. Един от нашите футболисти в яда си изрита топката в публиката.

На терена нахлуха няколко яки момчета и го набиха. Настана масово меле на игрището. Аз влязох, за да се опитам да разтърва биещите се, а не да търся сметка от съдията. Реферът явно се изплаши от публиката и реши да прекрати мача. Добре, че  на стадиона пристигнаха още полицаи, които успяха да поуспокоят обстановката и успяхме да си тръгнем нормално от Своге“, обясни Гачев своята версия за инцидента.

Пред OFFNews обаче Христо Йовов отрече версията на Безден. “Става въпрос за тясно скроени хора. който ме познава, е наясно, че никога няма да искам влизане с нефутболни средства”, заяви бившият футболист на Левски.

“Нарочно поставят името ми на първо място, за да търсят ефект. Истината е, че моята намеса спря по-страшни последствия. Всичко тръгна от техен футболист.

Играчите започнаха да се бутат, удари нямаше. После обаче сигурно на терена се появиха сто човека, няма как да видя кой какво е направил”, каза Йовов.

Според него всичко се прави умишлено, за да може Своге да бъде изваден служебно от предстоящия бараж за “В” група срещу Елин Пелин.

“Аз се съгласих да помагам на Своге с най-чисти намерения, защото отборът е от местни момчета. Ритаме за удоволствие, не гоним на всяка цена класиране. Но някои хора избиват комплекси, спирам да им отговарям, няма нужда”, каза Йовов.

GacevGacev 1Gacev 2

Снимки: vitoshanews.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4