Прекратиха мач на Бистришките тигри (СНИМКИ)

Мачът от предварителния кръг за Купата на Аматьорската лига между отборите на Витоша (Бистрица) и Надежда (Доброславци) не завърши.

Близо 200 зрители дойдоха на основно реновирания стадион бижу на “тигрите”, но не видяха футбол от висока класа. На терена преобладаваха грешките, честите остри физически сблъсъци и нервите.

Първи в резултата поведоха гостите. В 53-ата минута Юлиян Спасов засече отлично центриране от корнер и с глава опъна мрежата на Витоша – 0:1!

Отговорът на Бистришките тигри не закъсня и атаките към вратата на сигурния Калоян Гадевски зачестиха. В 62-ата минута опитният Димитър Кръстев нахлу в пеналта на Надежда, където беше овален от Александър Русинов. Главният съдия Павел Цеков веднага посочи “бялата точка” – дузпа! С изпълнението се нагърби капитанът и спонсор на домакините Сергей Ташков, който хладнокръвно прати вратаря в единия ъгъл, а топката в другия за 1:1.

Четвърт час преди края се случиха грозните сцени, довели до прекратяването на срещата. Всичко започна от разправия между две резерви. Илиян Крумов от тима на Доброславци спъна отзад Николай Цанев, след което потърпевшият потърси сметка от съперника. Цанев удари с юмрук в лицето Крумов, а в мелето се включиха почти всички футболисти. Друг играч на Витоша (№8) пък направи 30-метров спринт, за да тресне още една тупаница в лицето на резервата на гостите. Доста усилия бяха нужни на съдиите и на щабовете на двата отбора, преди да укротят що-годе страстите. Първоначално реферът Цеков показа жълти картони на най-активните в мелето. Минута по-късно обаче последва консултация между него, асистентите и делегата. Длъжностните лица прецениха, че мачът трябва да бъде прекратен, за да не се стигне до по-сериозни инциденти. Сега предстои Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС – София да вземе решение по случая.
duzpa-2duzpa-3duzpaduzpa-4duzpa-5duzpa-6


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4