Бивш шеф в Локо (Сф): Любо Пенев е една добра кандидатура за президент на БФС

Бившият директор на ДЮШ в Локомотив (София) Ивайло Аспарухов, Свободин Колев и Теодора Тодорова от Атлетико (Монтана), и Атанас Стоилов от Искър (Герман) дадоха днес пресконференция. Те разкриха неуредици в българския футбол. На въпрос дали ще подкрепят Любослав Пенев в предстоящия конгрес на БФС, те не се ангажираха с конкретна позиция.

Самият Аспарухов обаче още преди три месеца пред “Витоша Нюз” посочи именно бившият селекционер на националния отбор като най-подходящата алтернатива на Борислав Михайлов.

“Смятам, че Любослав Пенев е една добра алтернатива”, заяви Атанас Стоилов. Той разкри, че първенствата при най-малките футболисти изобщо не са безплатни, както обявили от БФС. Според него редовно се случвало да бъдат добавени отбори отбори, както и да се сменя мястото на провеждане на мачовете два часа преди да започнат.

“Любослав Пенев е добра кандидатура, но той ще си разкрие сам програмата и екипа, когато реши да се кандидатира. Ние не сме инициативен комитет в негова полза”, каза Ивайло Аспарухов. Той представи документи, с които ясно се вижда, че старото оригинално дружество Локомотив (София) е могло да бъде спасено.

От Финансовия отдел на УЕФА обяснили, че Локомотив ще си получи 365 хиляди евро, ако изиграе поне един мач.

Също така клубът пропуснал да вземе и парите от ТВ-права, но пък там се оказа, че основната вина е на последния президент на този клуб Николай Гигов, който реално извадил дружеството от първенството.

„Имах дълъг период на кореспонденция, криене от страна на служители на БФС, и така бяха затруднени нашите действия по входирането на иск до УЕФА за получаване на тези пари“, добави Аспарухов.

 

Теодора Тодорова и Свободин Колев, които заедно управляват клуба Атлетико (Монтана) – занимаващ се с детско-юношески и аматьорски футбол, пък се оплакаха, че вече две години не могат да станат членове на БФС – нито временен, нито постоянен. Медиите не са наясно как стоят нещата организационно и по документи.

Ние сме подали молба за приемане, но тя нито е приета, нито е отхвърлена. Просто си стои. По три пъти на ден в рамките на девет дни съм опитала да се свържа с президента на БФС Борислав Михайлов, но без резултат”, разкри Тодорова, която стана обект на сексуален тормоз от страна на на вече отстранения председател на ОС на БФС – Монтана Ангел Стоянов. В същото време обаче дело в съда не е заведено нито от нея, нито от Стоянов. Тодорова и подала жалба само в Комисията по дискриминация.

“Два пъти плащахме членски внос, парите се прибираха. И когато пуснах жалби до Зоналния съвет на БФС, до Икономическа полиция, парите ми бяха възстановени”, добави Свободин Колев.

„По три пъти на ден в рамките на девет дни съм опитала да се свържа с президента на БФС Борислав Михайлов, но без резултат. Един път имах възможността да говоря със секретарката и след това и тя спря да си вдига телефона. Препращат ни по йерархията, но там надолу е тишина“, заяви Тодорова.

Bta

https://youtu.be/4EdXrstnGRs

 

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4