Ангел Колев: Съдиите и наблюдателите са синджир марка

Старши треньорът на Локомотив (Сф) Ангел Колев изрази съжалението си от пропуснатата победа над Оборище (Панагюрище). Мачът от 2-ия кръг на Втора лига завърши 2:2. Специалистът изрази недоволството си и от съдийството в срещите на неговия тим. В първия кръг Георги Давидов и помощниците му опорочиха буквално срещата с Левски в Хисаря (3:2). Днес бургазлията Валентин Железов беше на път да развали зрелището в “Надежда”.

“Не казвам, че съдията чак до такава степен е повлиял, но май подобни грешки се превръщат в трайна тенденция срещу Локомотив. Видяхме какво се случи и в Карлово. После му пишат оценки от сорта на 8,5. Кажете ми това нормално ли е? Сега ние проспахме първото полувреме. Не съм доволен от играта. Допуснахме два гола от наши детински грешки. Хубавото е, че успяхме да изравним. Можехме и трите точки да вземем. нямаше да бъде незаслужено, коментира Колев пред vitoshanews.com. -Пропуснахме 3-4 чисти положения. Лошото начало се отрази негативно цялостно на организацията в играта ни. Половин час сме играли правилен футбол от второто полувреме. Притискахме противника, играехме по-агресивно, но не успяхме да вкараме. Но това влиза в играта, ще има и такива мачове. Грешките станаха заради липса на концентрация.

При втория гол загубихме топката в средата на терена, става контра и ни повеждат с 2:1. На два пъти изоставахме в резултата, но успявахме да се върнем. Не ни достигна малко, за да спечелим мача. Всичко е приключило. Реално погледнато, мисля, че не можем да бъдем недоволни от спечелените от началото на сезона 4 точки. При условие, че този отбор е на 20 дни. Не мога да бъде недоволен като цяло. На наш терен трябва да играем много по-агресивно, със самочувствие. Все пак това е Локомотив (Сф). За краткото време, с което разполагахме, направихме бояк състав за “Б” група. Благодаря и на публиката, както винаги тя беше нашият 12-и играч. Не е лек преходът от окръжна група до тук. Днес играха осем нови играчи в сравнение с миналия сезон. Това са трудности, които трябва да преодоляваме. Ще създадем по-добър синхрон в отбора, вярвам в тези момчета. Имам футболисти с добри качества, въпросът е във всеки един мач да играят с по-голямо самочувствие и да дават всичко от себе си.

Относно съдийството…И да им пишат не 8,5, а 18 е все тая. няма да се оправи българското съдийство. И с такива наблюдатели. Те са синджир марка – наблюдателите и реферите. Те са си навързани един за друг, пишат си оценки каквито си искат, свирят си както си искат и керванът си върви (смее се). Това е? Ние какво можем да направим? Нищо! Просто влияят негативно на развитието на футбола, не говоря за нашите мачове конкретно, по принцип говоря. Това безобразие го виждаме по всички терени. Такива неадекватни отсъждания, че не ми се говори направо…Просто слаби съдии. Какво има да го коментираме?”
Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4