Иван Василев: Бъдещето на Локомотив е в “А” група

Президентът на Локомотив (София) 1929 Иван Василев даде интервю пред официалната страница на “железничарите”, в който обяви, че бъдещето на отбора е в “А” група.
Какво е за Вас Локомотив?
-В Локомотив съм от 7-годишен и за мен всичко е Локомотив. Аз съм рожба на тази школа, която беше истински продуктивна и най-добрата в България. При така стеклите се обстоятелства миналата година, се заех да възстановя школата на Локомотив.
Какво Ви мотивира да поемете Локомотив?
-Мотивира ме това, че не мога да оставя децата на улицата. Аз бях обиден на Локомотив, както и на локомотивците като цяло, но нямах сърце да оставя тази школа. Както аз, така и моето семейство. Тези дечица нямаше да имат нищо от това, което сме направили до момента.
Какви са очакванията от новия старши треньор Ангел Колев?
Ангел Колев е много добър и опитен треньор. Очаквам да стабилизира отбора, въпреки че до момента сме с неизяснени позиции дали ще сме във „В“ или „Б“ група. Да се надяваме, че ще сме в „Б“ група, защото ни поканиха да дадем нужните документи за лицензиране в професионалния футбол. Аз лично се надявам, че това ще бъде правилното решение на Футболния съюз, защото на Локомотив София 1929 не му приляга да играе в тези групи. Тръгнахме от „А“ окръжна, в което няма нищо лошо, защото това вече е един чист Локомотив, не това, което стана с ЦСКА.
Кои са основните ценности, които искате да научат децата от школата на Локомотив?
-Основното нещо е да обикнат Локомотив и да обикнат тази емблема. Публиката не е като по времето, когато самият аз играех футбол. Имаше средно по 10 000 души на мач, но това е старо поколение. Моето виждане е, че ние изпуснахме едно цяло поколение. Затова сега бих желал да научим децата на новото поколение да принадлежат и обичат този клуб. Вчера се върнах от Швеция, бях на откриването на турнира, изгледах първия мач на нашите юноши, на нашите деца. То не се описва с думи какво внимание има към тези млади футболисти. Какво държане… Страхотно впечатлен съм и мечтая това да се случва и в България.
Какъв трябва да бъде талисманът на Локомотив София 1929?
– Не зная, вече може би няма да е някой влак, а нещо по-интересно. Едно време имахме и зайче… Трябва да се помисли, всичко е маркетинг. Говорим сега и за едни катерици. Ще видим, много работа предстои. Важното е, че Локомотив го има и го има в правилен вариант. Това за мен е най-важното.
Какво е Бойчо Величков за Локомотив?
-Бойчо Величков е легенда. Неслучайно е избран за Изпълнителен директор на клуба. Аз като собственик вярвам в него. Той е едно честно момче, един изключителен човек. Мисля, че той трябва да обедини феновете, да обедини подрастващото поколение, за да бъдем там, където трябва да бъдем. За мен сега, където сме, не ни е мястото. Дали ще сме във „В“ или в „Б“ група – също не ни е мястото, но много работа имаме.
Какво да очакват феновете на Локомотив през новия сезон?
-По-голяма готовност в момента имаме за „Б“ група, отколкото за „В“. Дори сме привлекли и футболисти за „Б“ група, които не са малко на брой, вече са 8. Те ще бъдат гръбнакът, а нашите млади момчета ще се обиграват около тях. Съмнявам се, обаче дълбоко, дали с този отбор ще можем да се преборим за влизането за промоцията в „Б“ група.
Черното тото е …
-Не искам да чувам. Аз тото не съм играл през целия си живот. Мисля, че това не е достойно за нито един спортист, но за съжаление, както виждаме, го има и то съществува.
Бъдещето на Локомотив е…
-Ако трябва да бъда откровен, близо 90% от бизнеса си съм оставил заради Локомотив. Ако намерим сериозни спонсори, ако намерим доста рекламодатели и успеем да се стабилизираме и финансово, и игрово – то тогава бъдещето е начертано. Бъдещето на Локомотив е „А“ група. Там му е мястото. И най-отговорно го казвам: Локомотив е бранд, Локомотив е име. Лошото е, че в момента съм сам и нямам подкрепа отникъде. Засега, разбира се. Нито от държавата, нито от спонсори, нито за извинение дори от публиката, която разбира се увеличава. За 10 месеца са направени толкова неща, колкото не са били направени за 40 години преди това. Това трябва да се оцени с достойнство, направил съм много. Локомотив за мен е всичко! Това е един социален проект, за който давам средства, за да го има и то да го има в един правилен и наистина добър вариант. Затова трябва да го ръководим прецизно, без да прибързваме с нещата. По този начин ще превърнем Локомотив в един здрав клуб. Наскоро на една среща с привържениците споделих, че ще съм най-щастлив, ако видя Локомотив да не зависи от мен. Така да направим, че Локомотив София 1929 да може да се самофинансира, за да има едно правилно развитие. Не е хубаво само от един човек да зависи един клуб, но за съжаление към момента това е истината.

Categories: Интервю

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4